Algemeen

Gouden Buur Award 2021: Welke buur zet jij tijdens Burendag in het zonnetje?

Geschreven door Eva

Beter een Goede Buur, dan een Verre Vriend. Het is een eeuwenoud gezegde en misschien wel relevanter dan ooit door de tijd die we afgelopen periode thuis doorbrachten. Heb jij ook zo’n buur die Goud waard is? Iemand die altijd klaarstaat, iets speciaals voor de buurt heeft gedaan, regelmatig pakketjes aanneemt of zorgt dat het straatbeeld mooi blijft? Zet hem of haar dan tijdens Burendag op 25 september in het zonnetje met de Gouden Buurt Award 2021

Zo werkt het

Via de groene knop hieronder kun je voor jouw buurvrouw of buurman een Gouden Buur Award aanvragen. De Award is een gepersonaliseerde oorkonde die wij printen en begin september per post naar jou toesturen. Jij kiest vervolgens het moment rond Burendag waarop je de award wilt overhandigen en jouw Gouden Buur in het zonnetje zet. Om je op weg te helpen hebben we een aantal tips om hier een onvergetelijk moment van te maken.

Tip 1: Zorg ervoor dat het een verrassing blijft

Door de vier keer dat Nextdoor de Gouden Buur Award eerder organiseerde is één ding duidelijk geworden: houd de uitreiking geheim voor de Gouden Buur. Hierdoor wordt het moment nóg specialer. In Brunssum brachten we Gouden Buren Arthur en Roos bijvoorbeeld naar de buurtspeeltuin, omdat we hier zogenaamd een stukje over in de krant wilden schrijven. In Geldrop werd Gouden Buur Leonie verrast op de kledingmarkt die ze zelf organiseerde. 

Tip 2: Verras jouw Gouden Buur samen met buurtgenoten  op Burendag

Burendag (zaterdag 25 september) is hét moment in het jaar om een Gouden Buur te verrassen en als je dit samen met buurtgenoten aanpakt is het vaak nog leuker!  Maak daarom in Nextdoor een groep aan en nodig buurtgenoten uit die je graag bij het verrassingsmoment wilt betrekken. Via de groep vul je elkaars ideeën aan, verdeel je de taken en genieten jullie samen van de voorpret. In Utrecht werd Gouden Buur Govert naar een huis vol buurtgenoten gebracht die allemaal iets lekkers hadden gemaakt en in Almere werden Sue en John verrast toen ze met alle buren een borreltje deden in de voortuin. 

Tip 3: Bedenk hoeveel en wat je wilt zeggen 

Neem jij weleens de tijd om iemand te laten weten waarom je hem of haar waardeert? Vaak houden we dit voor onszelf, terwijl het uitspreken van mooie woorden voor zoveel verbinding kan zorgen en buren inspireert hetzelfde te doen. Bedenk daarom van tevoren wat je wilt zeggen bij het overhandigen van de award. En vergeet niet: of je nu veel of weinig woorden gebruikt, het in je eentje vertelt of samen met andere buren,  jouw Gouden Buur gaat dit gebaar sowieso waarderen.

Tip 4: Maak foto’s en zet jouw Gouden Buur ook via Nextdoor in het zonnetje

Laat jouw buurt ook via Nextdoor weten waarom jouw Gouden Buur deze award verdient. Wel na het overhandigen van de award natuurlijk, anders is de verrassing er misschien af ;). Zo verzamel je nog meer complimenten en bedankjes van de rest van de buurt en duurt het moment nog langer waarop jouw Gouden Buur in het zonnetje staat. Vergeet niet de #GoudenBuurAward te gebruiken.

Heb jij zelf ook nog een goede tip? Deel het in de reacties hieronder! 

Met de waardering die jij geeft staat jouw Gouden Buur in een mooi rijtje unieke buren in Nederland. Een klein gebaar met grote impact, want is waardering niet het meest waardevolle cadeau om te krijgen van je buren? 


Om in contact te komen met je buurt, kunt je inloggen op www.nextdoor.nl. Wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Nextdoor en meer buurtverhalen uit andere dorpen of steden lezen, volg dan deze blogpagina of @Nextdoor (NL) op Facebook

4 Reacties

  • Ongelooflijk deze kans om onze geweldige straat in het zonnetje te zetten .Vanaf 1972 wonen wij in de Maarten Gorisstr. in Molenbeke. Mijn man en ik zijn zeer bejaard. Ik ben de mantelzorger voor mijn man maar na
    een operatie en revalidatie is e.e.a. bijna onmogelijk maar “de straat”draagt ons op handen, brengen ons 2x p.w. een maaltijd zodat we gelijk aan tafel kunnen.Dit al bijna 2 jaar. Boodschappen halen buren, brengen warme pannenkoekjes om ons extra te vewennen, Zware vuilnisbakken worden aan de straat gezet, kortom men zorgt voor ons te midden van onze geweldige buren .zodat wij in ons eigen huis kunnen blijven wonen.
    Mocht U mij kunnen helpen hen in het zonnetje te zetten dan is dat een geweldige kans.

    • Beste Michael, wat ontzettend leuk! Houd je brievenbus komende dagen in de gaten :). De Award valt namelijk deze week op de deurmat om aan jouw Gouden Buur te overhandigen. Heel veel plezier!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited