Algemeen Verhalen van leden

Govert Schinkel: nestor van de buurt en nu ook Gouden Buur 2019 van Utrecht

Geschreven door Michel Visser

Hij werd door 2 buren officieel genomineerd, maar tijdens een bezoek aan de Van der Goesstraat in Utrecht werd duidelijk dat Gouden Buur Govert Schinkel wel door de hele buurt genomineerd had kunnen worden.

Vrijdagmiddag werd Govert met een smoes naar het huis van zijn buurman gelokt, waar de huiskamer vol stond met buren van alle leeftijden die niets anders dan lof over hem spraken.

“Govert is de vrolijke noot van de buurt. Hij is al dik in de 70 en zorgt al jaren voor zijn zieke vrouw. Hij houdt de buurt in de gaten als mensen op vakantie zijn en verzorgt de planten en huisdieren. Een absolute topper die extra aandacht verdient en flink in het zonnetje gezet mag worden”, vertelt Gertjan Bunte die Govert Schinkel nomineerde voor de Gouden Buur Award 2019. Bart Tukkers, de andere buurman die hem nomineerde, voegt hieraan toe: “Zelfs in tijden dat hij het moeilijk heeft, staat hij voor iedereen klaar en daarom verdient hij deze Gouden Buur Award”.

Omringd door buurtgenoten van alle leeftijden werd hij met humor en waardering toegesproken door Gertjan, die zijn buurman in verlegenheid wist te brengen. “Hier sta ik wel even van te kijken. Wat mooi”, reageert Govert Schinkel nadat hij de award zag. “Van al deze joviale mensen in de straat, daar word je toch ook gewoon vrolijk van?”

De kersverse Gouden Buur 2019 van Utrecht met zijn buren. Foto’s: Levy Dortmans (www.levydayton.com)

Wil jij Govert ook in het zonnetje zetten? Deel dit bericht dan op Facebook door op de knop hiernaast de klikken of laat een mooie reactie voor Govert achter. Ga naar deze link om te zien wie de Gouden Buren in de andere provincies zijn.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited