Algemeen Verhalen van leden

Gouden Buur 2019 Noord-Brabant is…Leonie Verberne!

Geschreven door Michel Visser

De Gouden Buur 2019 van Noord-Brabant komt dit jaar uit Geldrop. Ze werd donderdagochtend in het Dienstencentrum van Geldrop verrast bij een kledingmarkt die ze samen met andere vrijwilligers van haar Stichting Hart voor elkaar Geldrop-Mierlo organiseerde. “Dit had ik echt niet zien aankomen”, vertelt de geëmotioneerde Leonie. “Ik doe dit omdat ik het fijn vind om mensen te kunnen helpen. Het is natuurlijk wel heel leuk dat dit gewaardeerd wordt. Het tegeltje krijgt een speciaal plekje”. 

Dorien van Hulten, die zich ook inzet voor Stichting Hart voor elkaar Geldrop-Mierlo nomineerde Leonie Verberne voor de Gouden Buur Award 2019. “Leonie zet zich belangeloos in voor haar buurtgenoten door middel van de Stichting Hart voor elkaar Geldrop-Mierlo. Ze helpt mensen die er financieel eventjes niet uitkomen door te ondersteunen in kleding, verzorgingsproducten en administratiehulp”.

Roeland van Elsas (Nextdoor), Leonie Verberne en Dorien van Hulten. Foto’s gemaakt door Levy Dortmans (www.levydayton.com).

De mensen die door Hart voor elkaar Geldrop-Mierlo geholpen worden hebben meestal geen recht op hulp vanuit de kledingbank omdat ze net te veel verdienen. Samen met betrokken vrijwilligers zorg de Stichting ervoor dat gedoneerde spullen worden gecontroleerd, uitgezocht en schoongemaakt. 

Omroep Brabant en het Eindhovens Dagblad waren ook bij de uitreiking. Bekijk hier het artikel van het Eindhovens Dagblad en hier het item van Omroep Brabant.

Wil jij Leonie ook in het zonnetje zetten? Deel dit bericht dan op Facebook door op de knop hiernaast te klikken of laat een mooie reactie voor Leonie achter. Ga naar deze link om te zien wie de Gouden Buren in de andere provincies zijn.

2 Reacties

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited