Algemeen

Goede voornemens? Doe in 2024 iets goeds voor een ander

Geschreven door Charlotte

In een recent onderzoek ontdekten we dat 36% van onze Nextdoor-buren in 2024 de focus legt op persoonlijke doelen. De voornemens ‘gezonder eten’, ‘afvallen’, ‘stress verminderen’ en ‘meer sporten’ werden vaak genoemd. Maar wat ons vooral opviel, is dat 1 op de 5 Nextdoor-buren in 2024 meer goeds wil doen voor anderen. Maar hoe doe je dat? Wat kan jij in 2024 voor vrienden, familie en buren betekenen? We hebben enkele tips op een rijtje gezet.

1. Geef spullen weg die je niet gebruikt 

Denk aan wie je blij kunt maken met de dingen die je niet meer nodig hebt. Meer dan een kwart van de Nextdoor-buren (26%) geeft aan in 2024 spullen te willen weggeven aan mensen die ze goed kunnen gebruiken. Via Gratis/Te Koop op Nextdoor kan je items die voor jou niet meer nodig zijn, eenvoudig aanbieden aan mensen in de buurt. 

2. Bied hulp aan mensen die het nodig hebben

Bijna een kwart (24%) van de Nederlandse buren wil in 2024 hulp bieden aan mensen die het nodig hebben. Wil jij anderen helpen of ben je juist op zoek naar hulp? Via Nextdoor kan je eenvoudig een bericht plaatsen om aan te geven dat je klaarstaat voor anderen, of juist hulp nodig hebt. Duizenden buren zijn je – met succes – voorgegaan.  

3. Zeg vaker gedag en/of glimlach naar iemand op straat 

Het lijkt zo simpel, maar een begroeting of glimlach op straat kan een groot verschil maken. In 2024 wil 22% van de Nextdoor-buren vaker lachen naar of gedag zeggen tegen onbekenden op straat. Doe jij ook mee? 🤗

4. Andere gebaren die een positieve impact maken  

Je kunt uiteraard nog veel meer doen als het gaat om het doen van goeds voor anderen. Doneer geld aan een goed doel, ga vaker op bezoek bij vrienden en familie, doe vrijwilligerswerk, of deel jouw spullen (fiets, auto, gereedschap, etc.) vaker met anderen.

Tips om je goede voornemens vol te houden

Stel concrete doelen, vertel anderen erover en loop niet te hard van stapel. Zo kunnen we onze doelen bereiken én tegelijkertijd een betere gemeenschap opbouwen. Laten we samen bouwen aan een sterkere en vriendelijkere buurt in 2024! 

Namens heel het team van Nextdoor wensen wij alle buren een heel mooi en vriendelijk nieuwjaar toe. 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited