Algemeen

Het is Wereld Vriendelijkheidsdag! 

Geschreven door Charlotte

Vandaag – maandag 13 november – vieren we over de hele wereld Wereld Vriendelijkheidsdag: een dag die in het teken staat van het verspreiden van positiviteit en vriendelijkheid.  Bij Nextdoor geloven we sterk in het bouwen van gemeenschappen door verbinding en vriendelijkheid, en daarom moedigen we iedereen aan om vandaag (maar natuurlijk ook iedere andere dag) een golf van vriendelijkheid te verspreiden en onze buurt op die manier een fijnere  plek te maken!

Bouwen aan een vriendelijkere buurt

In het kader van Wereld Vriendelijkheidsdag delen wij  dan ook graag een aantal tips waarmee je jouw buurt een beetje aangenamer kan maken:

1. Help je buren 

Ons jaarlijkse buurtonderzoek liet zien dat burenhulp populair is! De meeste buren nemen pakketjes aan voor buurtgenoten (86%), houden de woning in de gaten of verzorgen de planten (68%), of bewaren de huissleutels (59%) van hun buren. Ook verzorgt bijna een kwart van onze buren (24%)  de huisdieren van buurtgenoten, bijvoorbeeld tijdens vakanties. Dus bied vandaag aan om boodschappen te doen voor je buurtgenoot die het moeilijk heeft, of help een buur met klusjes in en rondom het huis. Kleine gebaren maken namelijk een groot verschil.

2. Groet je buren

Maak een praatje met je buren als je ze tegenkomt. Een simpele glimlach en een vriendelijk gesprek kunnen iemands dag positief beïnvloeden.

3. Bedank je buren

Heb jij een buur die altijd voor je klaar staat? Eentje die de buurt leuker maakt? Vergeet hem of haar niet te bedanken op Wereld Vriendelijkheidsdag. 

4. Maak de buurt schoon

Maak gebruik van Wereld Vriendelijkheidsdag om iets moois te doen voor je buurt, en maak de stoep bladvrij, of ruim rondslingerend vuil op. Doe dit alleen, of samen met je buren. Hoe dan ook: je buren zullen je inspanningen zeker waarderen. 

5. Deel met je buren 

Volgens ons buurtonderzoek doen buren regelmatig aan het delen en hergebruiken van spullen. Maar liefst een derde van onze buren (33%) geeft aan met enige regelmaat spullen te delen of te hergebruiken, zoals het delen van een auto of het weggeven van spullen. Dus; heb jij iets wat je graag deelt? Deel het met je buren! Of het nu gaat om een maaltijd, een stuk gereedschap, je fiets, of je auto; het delen van spullen kan het leven voor anderen vergemakkelijken, en kan jullie verbinden.

6. Organiseer een buurtbijeenkomst

Organiseer een bijeenkomst (bijvoorbeeld koffie, lunch, diner, of wandeling)  zodat buurtgenoten elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen. Dit kan de basis leggen voor een vriendelijkere buurt, maar ook voor langdurige vriendschappen.

Beter een goede buur dan een verre vriend

Laten we op 13 november onze straten vullen met vriendelijkheid en positieve energie. Deel je ervaringen op Nextdoor en inspireer anderen om ook deel te nemen aan deze beweging van vriendelijkheid. Samen kunnen we onze buurt transformeren in een plek waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Welk vriendelijk gebaar maak jij op  #WereldVriendelijkheidsdag? 


Om in contact te komen met je buurt, kan je inloggen op www.nextdoor.nl. Wil je op de hoogte blijven van  ontwikkelingen binnen Nextdoor en meer buurtverhalen uit andere dorpen of steden lezen, volg dan deze blogpagina.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited