Algemeen

Dit was de Week van de Buurttafel 2023

Foto: Anne Harbers
Geschreven door Eva

Paella schotels, borrelhapjes, verse soepen, zelfgebakken taarten, koffiekoekjes. Er kwamen weer heerlijke lekkernijen voorbij tijdens de tweede succesvolle editie van de Week van de Buurttafel. In de zonovergoten week van 17 juni schoven buren in heel het land bij elkaar aan tafel om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen. Bijna 350 buren organiseerden een buurttafel en brachten hiermee zo’n 6.600 buren met elkaar in contact.

Buurttafel Oss

Een van deze verbinders is Frank Akkermans die op 21 juni, samen met de bewonersgroep Polderzicht, een buurttafel in het Brabantse Oss organiseerde: “Het was in één woord: grandioos. De nieuwbouwwijk waar we wonen bestaat nog niet zo lang en met deze buurttafel hebben we mensen met elkaar in contact kunnen brengen. We hebben iedereen in de wijk uitgenodigd, natuurlijk komt dan lang niet iedereen, maar we hebben 30 buren samen aan tafel kunnen brengen. Het is veel later geworden dan gepland, iedereen had het ontzettend naar de zin. Veel buren herkenden elkaar van kort gedag zeggen op straat, maar tijdens de buurttafel hebben een aantal buren elkaar voor het eerst écht gesproken.”, vertelt Frank na afloop.

Organisatoren: bedankt!

Samen met Frank, organiseerden nog eens 350 andere waanzinnige buren ook een buurttafel. Deze buren hebben er alles aan gedaan om zoveel mogelijk mensen samen te brengen en er een onvergetelijke buurttafel van te maken. Nextdoor wil al deze organisatoren heel erg bedanken! Dankzij jullie inzet hebben veel buren een mooie tijd gehad en is het nu nog makkelijker geworden om een praatje te maken op straat of even bij elkaar langs te gaan.

Hieronder een korte fotoimpressie van buurttafels in Nijmegen, Amsterdam, Heemstede, Zeist en Amersfoort.

Tips van organisatoren

Lijkt het jou ook leuk om een keer een buurttafel te organiseren? Veel organisatoren hebben gebruik gemaakt van het handboek dat te downloaden is via deze website. Daarnaast vind je hieronder de vier meest genoemde tips door organisatoren:

  1. Houd het simpel, begin met het organiseren van een borrel- of koffietafel
  2. Organiseer het samen met je buren, dat is vaak gezelliger en je kunt de taken verdelen
  3. Maak gebruik van de talenten en spullen van mensen uit de buurt
  4. Kijk op de website van de gemeente, soms is het mogelijk om subsidie te ontvangen

Tot volgend jaar tijdens de Week van de Buurttafel 2024!

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door buren zelf en onze fotografen Madeleine Bolle en Anne Harbers.

1 reactie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited