Algemeen Koningsdag

De straten op, de lanen in …. Het is weer Koningsdag!

koningsdag 2022
Geschreven door Michel Visser

Op 27 april viert de koning zijn 55ste verjaardag en dat gaan we dit jaar groots vieren! De straten zullen dit jaar weer oranje kleuren en met z’n allen zullen we ‘s ochtends vroeg weer over de kleedjesmarkten struinen. Nu de coronamaatregelen in de prullenbak zijn verdwenen kunnen we elkaar weer ontmoeten op straat, proosten met een oranjebitter, samen tompoucen eten, onze snuisterijen weer van zolder halen en een zakcentje verdienen op de lokale kleedjesmarkt!

Sluit je aan bij de Kleedjesmarkt groep van jou dorp of stad

Hoe fijn is dat! Weer lekker struinen door de straten, genieten van alle lekkere verse hapjes die er op straat gemaakt worden en in het echt kunnen onderhandelen over iets moois wat je hebt gevonden op de kleedjesmarkt.  Afgelopen jaren deden we dit massaal online op de Digitale Kleedjesmarkt. Ook dit jaar zijn deze groepen beschikbaar om je spullen onder de aandacht te brengen. Daarom nodigen we iedereen uit om zijn of haar kleedje aan te melden in de lokale Kleedjesmarkt groep. Veel meer mensen kunnen zo ontdekken wat er op je kleedje ligt en gericht naar je toe komen. In totaal zijn er 355 markten, voor elke gemeente is er een! Ben je lid van Nextdoor, dan kun je je bij de groep in jouw gemeente aansluiten, zodat je op 27 april jouw spullen kunt verkopen of kopen.


Een feestelijke Oranje-straat

Nu we eindelijk weer elkaar kunnen ontmoeten en de straat op mogen tijdens Koningsdag is het dubbel zo  leuk om je straat eens extra feestelijk en oranje aan te kleden! Heb jij creatieve ideeën om je straat aan te kleden of een leuke activiteit met elkaar te organiseren? Laat het je buurt weten en organiseer samen een feestelijke Oranje-straat!

Enkele ideeën voor je straat:

  1. Zorg er voor dat iedereen zijn vlag met wimpel uithangt
  2. Hang oranje vlaggetjes en ballonnen tussen de huizen
  3. Verzamel de buurt om 12.00u om (zelfgebakken) oranje tompoucen te eten en een oranjebitter te drinken
  4. Organiseer een spellenmiddag voor de buurt; met een kruiwagen race, ouderwets koekhappen en spijkerpoepen
  5. Versier je straat met de gelimiteerde oranje wimpel van de Postcode Loterij (t.w.v. € 14,50) die je gratis ontvangt als je nu mee gaat spelen. Daarnaast maak je samen met je buren op 1 mei direct kans op de KoningsKanjer van € 36,7 MILJOEN!.

Ben je nog geen lid van Nextdoor? Download dan de Nextdoor-app of ga naar www.nextdoor.nl om je aan te sluiten bij jouw buurt en in contact te komen met je buren.

De Kleedjesmarkt op nextdoor wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited