Algemeen Product

Leg makkelijk contact met buren via Nextdoor Groepen

Geschreven door Eva

We zien dat steeds meer buren elkaar vinden via Nextdoor Groepen. In een jaar tijd is het aantal groepen verdubbeld op Nextdoor en iedere maand komen er honderden nieuwe groepen bij in Nederland. Dit is een groei waar we ontzettend blij mee zijn, omdat het helpt onze missie te realiseren: buren met elkaar in contact brengen! 

Groepen voor iedereen

Nextdoor is een platform voor iedereen, dat laten deze groepen wel zien. Over de meest uiteenlopende thema’s zoeken buren elkaar op. Zelf woon ik in Den Haag en raak ik iedere keer weer geïnspireerd door de groepen die ik zie ontstaan. Wat kun je toch op veel verschillende manier raakvlakken hebben met buren en nieuwe mensen leren kennen! Een kleine greep uit de diversiteit aan groepen in mijn Haagse buurt: 

 • Fietstochten rond Den Haag (130 buren)
 • Food and recipes (126 buren)
 • Expats in NL (160 buren)
 • Duurzaam wonen (68 buren)
 • Photography lovers (39 buren)
 • ZZP opdrachten (106 buren)
 • Students (17 buren)
 • Surf Den Haag (28 buren)
 • Voetbal koffie groep (28 buren)
 • VVE Theresiastraat (26 buren) 
 • Klussers en klusje (299 buren)
 • Tuinieren (267 buren) 

Heb jij al eens gekeken of er een groep in jouw buurt is waar je je bij aan wilt sluiten? 


Zelf een groep starten

Je kunt natuurlijk ook zelf een groep starten. We leggen stap-voor-stap uit hoe dat werkt: 

 1. Ga naar Alle groepen in het menu links naast je nieuwsfeed en kijk of de groep die je wilt starten al bestaat in jouw buurt. 
 2. Bestaat de groep nog niet, klik dan op de Groep creëren of het plus-teken.
 3. Geef de groepsnaam op en klik op Volgende
 4. Selecteer de locatie voor je groep. Je kunt de groep beschikbaar maken voor alleen je buurt, buurten in de omgeving of je hele woonplaats. 
 5. Bepaal welke en hoe buurtgenoten zich kunnen aansluiten bij jouw groep: 
  • Openbaar: iedereen die in de locatie van de groep woont, kan je groep zoeken en er lid van worden. Mensen buiten de groepslocatie kunnen de groep niet vinden, maar kunnen wel vragen om er lid van te worden als ze hiervoor een directe link hebben ontvangen. 
  • Privé: iedereen die in de locatie van de groep woont, kan je groep zoeken en een lidmaatschapsverzoek kan versturen. Pas als je het verzoek goedkeurt, worden deze mensen lid en kunnen ze andere leden en discussies bekijken.
 6. Klik op Maken.
 7. Nodig mensen uit voor je groep door op de groene knop Uitnodigen onder de groepsnaam te klikken

2 tips
1. Voordat je buren gaat uitnodigen is het handig om een goede beschrijving en foto aan je groep toe te voegen.
2. Je kunt ook buren buiten je Nextdoor-buurt uitnodigen om deel te nemen aan je groep.

We hopen dat er mooie gesprekken ontstaan in de groep die je zelf hebt aangemaakt of waar je lid van bent geworden. Mocht je nog vragen hebben over groepen of op zoek zijn naar tips, dan kunnen de volgende artikelen binnen ons Helpcentrum je hopelijk verder helpen: 


Om in contact te komen met je buurt, kunt je inloggen op www.nextdoor.nl. Wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Nextdoor en meer buurtverhalen uit andere dorpen of steden lezen, volg dan deze blogpagina of @Nextdoor (NL) op Facebook

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited