Algemeen

Liefde in en voor de buurt

Geschreven door Eva

De buurt is in een jaar tijd veel meer ons thuis geworden en biedt ons houvast en ondersteuning. Ouders doen hun best om het thuisonderwijs zo goed mogelijk te organiseren. Thuiswerkende stellen moeten creatief zijn met de ruimte in huis. Hulpverleners draaien overuren. Ondernemers proberen hun hoofd boven water te houden. Studenten moeten hun studentenkamer tot slaap- en studieruimte omtoveren. En hoe zit het met de vrijgezellen? 

Een singles groep in jouw buurt

In Eindhoven vinden singles elkaar in de buurt. Een groep buren startte een singles groep om misschien een nieuwe geliefde te vinden,  maar vooral om elkaar te ontmoeten. Durf jij ook deze stap te zetten? Valentijnsdag is misschien wel het perfecte moment om ook in jouw buurt een singles groep te starten. In Amsterdam werd er een vergelijkbare groep gestart en gaf de initiatiefnemer via de groepsnaam aan dat het een ontmoetingsplek is voor buren tussen de 30-50 jaar.  Bestaande contacten heb je, nieuwe contacten kun je krijgen. En wellicht bloeit er wel iets moois op ❤️.

Liefde voor je hele buurt

Valentijnsdag is er natuurlijk niet alleen voor geliefden. Zeker dit jaar kunnen we allemaal die extra aandacht wel gebruiken en daarom hopen we zondag nóg meer liefdevolle berichten en reacties op Nextdoor te zien. Een warme reactie op een buurtbericht kan iemand al een geliefd gevoel geven. Maar misschien is er ook wel een plek in jouw buurt met een bijzonder liefdesverhaal? Of hou je van schrijven en wil je een ode aan je buurt delen? 

Alles kan en elke glimlach op iemands gezicht na het zien van jouw buurtbericht is er één. Laten we Valentijnsdag dit jaar omtoveren tot een dag waarin iedereen zich geliefd voelt. Maak er een mooie dag van! 


Om in contact te komen met je buurt, kunt je inloggen op www.nextdoor.nl.

Wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Nextdoor en meer buurtverhalen uit andere dorpen of steden lezen, volg dan deze blogpagina of @Nextdoor (NL) op Facebook

17 Reacties

  • Beste Ine, bedankt voor uw reactie! De groep in Amsterdam is een voorbeeld, daar is een buur die in contact wilde komen met mensen tussen de 30-50 een groep gestart op Nextdoor. Ook de Singles Groep in Eindhoven is een voorbeeld en daar is er geen leeftijdsgrens gesteld. Als u het ook leuk vindt om in contact te komen met buurtgenoten (single of niet) dan kunt u zelf een groep starten. Dit kunt u hier doen. Als u op ‘Een groep creëren’ klikt en de stappen volgt wordt uw groep aangemaakt waar buren zich bij aan kunnen sluiten. Succes en hopelijk zorgt het voor mooie ontmoetingen!

   • Hoi Eva,
    Woon je in de buurt van Gennep? Wat super dit! Ik heb je tekst grotendeels ‘geleend’ en een singles groep in Gennep aangemaakt. Zelf ben ik niet Single, maar wellicht kan ik mensen helpen bij het in contact komen met elkaar.
    Groet Hanneke

   • Franck, 64 jaar? Begint het leven toch? Zware rugzak geleegd. Alleen de mooie dingen stoppen wij terug.

    Groet Nynke ( 64 jr en springlevend)

  • Hoi Ine, ik heb voor Gennep een singles app aan gemaakt. Voor alle leeftijden. Heb je het al gezien?
   Groet Hanneke

  • Hoi Ine. Ik ben Herman uit de Rozenstraat. Ik ben het roerend met je eens dat de eventuele ouderen, de 70tigers van nu , zijn en voelen zich de 50tigers van voorheen en nu, dat er een bepaalde leeftijdsgrens gesteld wordt. ik word in april 70 jaar en voel me nog kip lekker en jong van geest. Dus kom op mensen, leeftijd is en hoeft geen criterium te zijn maar juist een drivesfeer voor iedereen. Groetjes Herman

 • ja lijkt me ook wel wat.
  Ben 51, erg druk met 5 ploegen continue en opleiding voor 2 jaar op 1 dag in de week.
  Maar zo af en toe zou ik t toch fijn vinden om niet alleen te zijn.
  Vaste relatie zit er voor mij denk ik niet in met mijn schema maar wat nieuwe vrienden in de buurt zou wel fijn zijn.

  • Hoi Steven,
   Woon je in de buurt van Gennep? Ik heb een singles groep voor Gennep en omgeving aangemaakt. Mocht je interesse hebben, meld je dan even aan.
   Groet Hanneke

 • Iki woon net in deze buurt (Schrijvers- en Dichters) en heb nog weinig mensen leren kennen helaas.Lijkt wel of iedereen wat terughoudender is geworden,wat ondanks de corona op zich niet echt hoeft zolang mensen maar een beetje hun eigen veilighied en die van anderen wat in het oog houden.
  Ik ben nog net geen 50,maar begin april wel.
  Ik zou graag wat meer mensen uit mijn buurt leren kennen.

 • Jammer tot 50 jr .
  Ook over de 50 zijn er singels mensen die alleen zijn en die nog opzoek zijn naar een parter maatje vriendschap

 • Wat jammer dat we meteen overal te oud voor zijn met 59 lentes merk ik dat ook wel terwijl ik het als single nu toch wel echt lastig begin te vinden

 • Hoi Ik ben 59 maar dat Wil niet zeggen dat je dan afgeschreven bent toch lijkt het je leuk een afspraakje te maken niet voor de sex heel duidelijk maar meer om gezellig ja ben alleenstaand en hetro en vind dat er meer in het leven is dan thuis te zitten wachten

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited