Algemeen

Sociaal contact rond Kerst, Blue Monday, maar ook alle andere dagen van het jaar?

Geschreven door Eva

Bedankt buren door heel Nederland! We hebben ontzettend veel mooie #GeefGehoorGeefhetDoor initiatieven en ideeën gezien op Nextdoor. Jullie hebben er samen voor gezorgd dat in ieder geval een aantal buurtgenoten zich minder eenzaam hebben gevoeld rondom de feestdagen. We hebben een aantal initiatieven uitgelicht. Misschien kun je dit ook in jouw buurt initiëren?

Nextdoor is coaltiepartner van Een tegen Eenzaamheid.

Initiatieven rond de feestdagen

Een paar voorbeelden. In Best brachten buren een kersttas vol lekkers en kerstkaarten rond. In Alkmaar brachten basisschoolscholieren kerstlichtjes rond met een mooie boodschap erbij. In Den Haag ontstond het idee van een doorgeefbox, waar iemand een cadeautje en briefje in doet en de box weer doorgeeft aan een andere buur die er een cadeautje uit mag halen. Op verschillende plekken boden gastvrije buren – net als Kim vorige Kerst – een gezellig plekje aan de kersttafel aan.

Initiatieven het hele jaar door

In Kamerik plakt een buur een paar keer per week oude foto’s in met een buurtgenoot. In Haarlem komen buren iedere maandagochtend samen als koffieclubje. In Hendrik-Ido-Ambacht liet een buurman weten dat je radiozendamateur kunt worden om in contact te komen met anderen die dit leuk vinden om te doen. 

Samen zorgen voor verandering

Nextdoor is er niet alleen om informatie en spullen met elkaar te delen, maar ook voor iedereen die meer sociaal contact of een manier zoekt om er voor een buurtgenoot te zijn. Deel een berichtje in je buurt en je zult zien dat de reacties op een berichtje al voor een fijn gevoel zorgen. 

Er zijn nog meer geweldige organisaties waar je je bij aan kunt sluiten. Zo kun je via Omapost regelmatig kaartjes ontvangen, OOPOEH koppelt honden en oppassers aan elkaar en Stichting JOW! zorgt voor verbinding tussen jongeren en ouderen. Kijk voor meer organisaties waar jij je op kunt geven op onze website!

We hopen dat 2021 een jaar wordt dat voor veel nieuwe verbindingen zorgt tussen mensen, want dit is belangrijker dan ooit nu we het fysieke contact moeten beperken. 


Om in contact te komen met je buurt, kunt je inloggen op www.nextdoor.nl.

Wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Nextdoor en meer buurtverhalen uit andere dorpen of steden lezen, volg dan deze blogpagina of @Nextdoor (NL) op Facebook

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited