Algemeen

Kijk naar elkaar om en houd de kerstvreugde erin met deze 5 lockdown tips

Geschreven door Erwin Tjan

Vlak voor Kerst hebben we met 8,4 miljoen Nederlanders de speech van minister-president Mark Rutte bekeken, waarin de lockdown werd aangekondigd voor heel Nederland. Dit zorgt voor velen van ons voor een uitdagende start van 2021.  

Hoe kunnen we het ondanks alles toch leuk en gezellig houden in de buurt? En hoe kunnen we diegenen die het lastig hebben dit jaar een hart onder de riem steken? Deze 5 tips helpen je op weg.

1. Versier je huis en organiseer een buurtschouw

Een lampje in de boom, een lichtgevende kabouter in je voortuin, een mooie tekening voor het raam. Het straalt direct warmte en gezelligheid uit. Combineer het met een glühwein buurtschouw en je hebt gelijk wat gezelligheid te pakken.

2. Haal boodschappen voor een ander

Boodschappen voor een ander doen is niet alleen heel sociaal en leuk. Het verlaagt tevens de hoeveelheid transport-bewegingen die we met z’n allen maken. Mensen vragen niet snel om hulp. Dus geef een paar uur voor vertrek aan dat je naar de supermarkt gaat. Grote kans dat je dan iemand gelukkig kan maken met zoiets simpels als een pak melk en een paar eieren.

3. Organiseer een kleinschalige buitenactiviteit op 1,5 meter

Wandelen is heel gezond. En samen wandelen maakt het ook nog eens gezellig. Het biedt je ook de mogelijkheid om gezamenlijk van gedachte te wisselen en eens te horen hoe het echt met iemand gaat. Op Nextdoor komen vaak oproepen voorbij voor een wandelmaatje. Lijkt het je zelf gezellig? Trek dan die stoute (wandel)schoenen aan en plaats een bericht in je buurt op Nextdoor.

4. Bestel lokaal

Supermarkten zullen dit jaar recordomzetten boeken. Maar de lokale restaurateur en winkeleigenaar kunnen je hulp hard gebruiken. Probeer dus daar waar mogelijk toch gebruik te maken van een afhaaloptie, of online besteloptie bij je lokale winkel of restaurant. Of nog beter, schrijf een aanbeveling op Nextdoor en deel de link naar de onderneming. Zo zorgen we er met z’n allen voor dat in het nieuwe jaar de lokale ondernemer ook nog deel kan blijven uitmaken van je buurt.

5. Pak gezamenlijk een project aan in de buurt

Er ligt nog geen sneeuw en de temperatuur is nog steeds aangenaam voor een klus in de buitenlucht. Dus pak gezamenlijk een project aan in de buurt. Denk aan: het schoonvegen van de straat, het repareren van de speeltoestellen in de buurt, het planten van bloembollen (ja, ja, het kan nog..), of het repareren van een tuinhek van de buren. Samen is het zo gepiept en volledig lockdown-proof.

Wij adviseren uiteraard om alle aanwijzingen van de Rijksoverheid en het RIVM te volgen en om je aan de voorschriften te houden.

Heb jij nog een ander idee of zelf iets moois voor een buur kunnen betekenen? Laat het ons weten via een reactie hieronder. Een mooi 2021 voor iedereen met hopelijk mooie buurtontmoetingen en vooral: veel vriendelijke gebaren naar elkaar. 


Om in contact te komen met je buurt, kunt je inloggen op www.nextdoor.nl.

Wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Nextdoor en meer buurtverhalen uit andere dorpen of steden lezen, volg dan deze blogpagina of @Nextdoor (NL) op Facebook

1 reactie

  • Als honden bezitster valt het mij de laatste tijd op, dat mensen gaan wandelen op honden uitlaat tijden. Complete families kom ik tegen, het Speeltuintje bij het voormalige politiebureau,bommetje vol met kleine kindjes en hun ouders. Ook lopen er nog steeds teveel mensen rond in het Centrum. En Toezicht,Ho Maar!Ik begrijp heel goed waarom het aantal besmettingen zo hoog is hier. Beter Toezicht moet hier eens komen, want anders komt het nooit goed, voorlopig hier in Weesp.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited