Algemeen

Het begint met even zwaaien 👋

Geschreven door Eva

Is er bij jou deze week al een lach op je gezicht getoverd door een buur of de buurt? 

Woonplezier zit ‘m in de kleine dingen: de postbode die je elke ochtend begroet. De overbuurvrouw die zwaait als ze je in de woonkamer ziet zitten. De café-eigenaar die weet hoe jij je koffie drinkt. De buurman die vraagt of hij nog een boodschap mee kan nemen. Een beer voor het raam. De onbekende buur die een reactie plaatst bij jouw Nextdoor-bericht.  

Een klein gebaar kan een groot effect hebben op iemands woongenot en het sterk maken van buurten. Onze nieuwe uitstraling is daarom geïnspireerd op zo’n klein gebaar: zwaaien, het gebaar waarmee vaak het eerste buurtcontact wordt gelegd. 

Maar niet alleen offline zorgt dit kleine, krachtige gebaar voor buurtcontact, online werkt het hetzelfde.

Zie jij weleens een berichtje voorbijkomen van een buur die zichzelf voorstelt, omdat hij of zij nieuw is op Nextdoor? De ene buur vertelt in zo’n berichtje iets over zichzelf (woonsituatie, hobby’s, huisdieren, leeftijd, etc.) en een andere buur houdt het bij een korte begroeting.

Hoe lang je ook van stof bent, iedere buur op Nextdoor vindt het leuk om een reactie te krijgen. Een ❤️, 💐 of korte reactie kan al een glimlach op iemands gezicht toveren en voor sterk buurtcontact zorgen. 


Om in contact te komen met je buurt, kunt je inloggen op www.nextdoor.nl .

Wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Nextdoor en horen over mooie buurtverhalen uit andere dorpen of steden, volg dan deze blogpagina of @Nextdoor (NL) op Facebook.

5 Reacties

 • Hallo sinds 31-08-2020 woon ik aan de Sparrenboomseberg 32, Amersfoort-Vathorst. Ik woon hier heel tevreden, heb daarvoor 10 jaar op de wachtlijst gestaan om een eigen sociale huurwoning te kunnen huren.
  Ben daarvoor lang aan het zoeken, lobbyen tot aan het Ministerie in Den Haag, in november 2019 op gesprek bij wethouder Tichelaar van wonen in Amersfoort, maar niets hielp.
  Ik wilde nl graag in Vathorst blijven wonen, omdat ik mantelzorger ben van mijn zoon Emiel, die een handicap heeft en dus regelmatig mijn hulp nodig heeft.
  Gelukkig kreeg ik in mei 2020 een telefoontje van de-Alliantie dat ik wellicht deze woning zou kunnen huren, dus ik heb direct ja gezegd, nadat ik aan de buitenkant de woning kon bezichtigen.
  Het was een 6 maanden leegstaande middenwoning welke veel achterstallig onderhoud nodig had voor ik er in kon gaan wonen, dus we zijn ruim 3 maanden bezig geweest om het een beetje bewoonbaar te kunnen maken.
  Momenteel is het meeste werk binnen verricht, de tuin voor en achter komt hopelijk in het voorjaar van 2021 aan de beurt.
  Ik ben nu weer even aan het sparen om ook dat netjes te kunnen laten maken.
  Maar tot nu toe woon ik er met veel plezier, heb ook leuke buren links en rechts, dus ik ben blij en geniet en slaap hier heerlijk elke dag. Zo dankbaar voor deze gezellige straat en buurt.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited