Algemeen

Meldingen: stel je voorkeuren in via Nextdoor-instellingen

Geschreven door Eva

We houden je graag op de hoogte van wat er speelt in de buurt. Zo kun je snel en makkelijk je buren helpen en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je kunt ervoor kiezen om een melding te ontvangen op je telefoon of via je e-mail. Via de instellingen in Nextdoor bepaal je zelf welke meldingen je wel of niet wilt ontvangen. 

Stap 1: Ga naar je Instellingen 

Of je nu via de mobiele app of browser op je computer inlogt op jouw Nextdoor-profiel, via de instellingen stel je in welke meldingen je wel en niet wilt ontvangen. 

  1. Ben je ingelogd via je browser klik dan op je profielfoto in de rechterbovenhoek of tik in de mobiele app rechtsonder op
  2. Selecteer Instellingen
  3. Selecteer Meldingen

Stap 2: Geef jouw voorkeur aan voor E-mail- en Pushmeldingen

Als je Meldingen hebt geselecteerd zie je in de mobiele app E-mail- en Pushmeldingen staan en via je browser zie je alleen E-mailmeldingen staan. Klik maar eens op Bewerken. Zoals je ziet verschijnen er verschillende type meldingen waarvoor je je voorkeuren kunt instellen. Lukt dat? Als je alles hebt ingesteld zoals jij wilt, klik dan op Klaar. Deze twee stappen hebben we ook in een filmpje voor je opgenomen. 

Verschillende soorten meldingen

Er zijn verschillende soorten meldingen waar je de instellingen van kunt aanpassen. Dat betekent ook dat als je je voor een e-mailmelding afmeldt via de afmeld-knop onderaan de e-mail (dat is een alternatieve manier om je af te melden voor e-mailmeldingen), je nog steeds e-mailmeldingen van Nextdoor kunt ontvangen, omdat die e-mails tot een andere categorie behoren. 

Zie hieronder welke soorten meldingen er zijn.

  • Samenvattingsmails – Dit is een automatisch geschreven e-mail, waarin de populairste berichten die in jouw buurt zijn gedeeld samengevat worden. Je kunt er via je instellingen voor kiezen deze mail dagelijks te ontvangen, wekelijks of helemaal niet.  
  • Updates uit je omgeving – Als je deze melding aan hebt staan ontvang je per e-mail of pushmelding een seintje wanneer buren iets posten over veiligheid, gratis spullen of lokale evenementen.
  • Reacties van anderen op jouw berichten – Via deze melding ontvang je via je e-mail of pushmelding bedankjes, privéberichten en reacties op berichten die jij zelf op Nextdoor hebt gedeeld. 
  • Dringende waarschuwingen – Als er een ernstig incident in jouw buurt heeft plaatsgevonden waarvan overheidsmedewerkers willen dat jij daarvan op de hoogte bent kun je een noodmelding ontvangen. Vink je deze optie aan via de mobiele app, dan krijg je een pushbericht. Via de browser heb je de keuze om een sms-waarschuwing te ontvangen. Deze optie vind je ook in de instellingen. 
  • Nextdoor-aankondigingen – Als je deze melding aanvinkt, ontvang je af en toe van Michel, Leslie of Eva (team Nextdoor NL) een e-mail met nieuws over nieuwe ontwikkelingen van Nextdoor en campagnes waarmee we buren in Nederland samenbrengen. 

We hopen dat we met deze uitleg een duidelijk beeld hebben gegeven over de keuzes die je hebt om je voorkeuren in te stellen. Mocht je er alsnog niet uitkomen, neem dan contact op met ons Helpcentrum

Succes!

3 Reacties

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited