Algemeen

Nextdoor voor organisaties

Geschreven door Eva

Heb jij weleens op Nextdoor berichten van jouw gemeente of wijkagent voorbij zien komen? Dat kan kloppen! Verschillende overheidsorganisaties hebben via een zogenaamd organisatieprofiel de mogelijkheid om berichten met jou en buurtgenoten op Nextdoor te delen. Dit kan naast de gemeente of wijkagent ook de wijkcoach zijn, buurtregisseur, brandweerman of iemand die werkzaam is bij bijvoorbeeld een stichting of buurthuis. Daarnaast zijn er ook organisaties zonder winstoogmerk die een organisatieprofiel op Nextdoor hebben, omdat ze dichtbij onze lokale missie staan, bijvoorbeeld het Rode Kruis. 

Wat is een organisatieprofiel?

Wereldwijd maken al meer dan 2800 organisaties gebruik van deze optie die bedoeld is voor alle grote en kleine organisaties die werken aan het sterker maken van buurten. Maar wat is het precies? Een organisatie met een organisatieprofiel kan met bewoners binnen hun buurt, wijk of servicegebied in gesprek gaan door berichten te plaatsen. Ze kunnen niet meelezen met de buurt. Via de berichten word jij op de hoogte gebracht van wat er speelt in de buurt. 

Een paar voorbeelden

De meeste organisaties die Nextdoor nu al gebruiken delen berichten met de buurt om verschillende redenen. Bijvoorbeeld om:

  • Jou als buur tips en advies te geven over veiligheidsmaatregelen (buurtpreventie)
  • In contact te komen met lokale buurtpreventieteams en ze te ondersteunen (buurtwacht) 
  • In gesprek te gaan met jou en andere buurtbewoners, meningen te peilen en evenementen aan te kondigen (burgercommunicatie) 
  • Jou en buurtgenoten op de hoogte te brengen bij een noodsituatie (calamiteiten en veiligheid) 

Ken je een wijkagent, wijkcoach, gemeente vertegenwoordiger of iemand die ook actief zou moeten zijn op Nextdoor omdat zijn of haar organisatie werkt aan het sterker maken van buurten? Verwijs hem of haar dan naar bovenstaande groene knop of stuur https://go.nextdoor.com/agencynl door. Dank je wel! 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited