Algemeen

Het gebeurt in de buurt

Geschreven door Tamar Van de Paal

Namens het hele team van Nextdoor wens ik alle buren een heel gelukkig nieuwjaar met veel mooie buurtontmoetingen! Voor we vooruitkijken naar wat je allemaal kunt verwachten in jouw buurt dit jaar, een korte terugblik naar 2018.

Het was bij uitstek een jaar waarin we als samenleving met steeds kritischere ogen kijken hoe technologie kan bijdragen aan positieve veranderingen in de wereld. Want ondanks dat we meer dan ooit verbonden zijn met elkaar en we met één druk op de knop toegang hebben tot een duizelingwekkende hoeveelheid informatie, overheerst in de digitale wereld steeds vaker het gevoel van verdeeldheid en conflict.

Als ik echter terugkijk naar 2018, dan zie ik dat technologie bij Nextdoor op één plek mensen écht samenbrengt. Gewoon, in de buurt. Niet alleen online, maar juist ook in het echte leven op straat. We zijn dan ook ontzettend trots dat buren uit meer dan 6.200 buurten (dat is zo’n 70% van alle buurten in Nederland) elkaar weten te vinden met hulp van Nextdoor. In de Top 20 grootste buurten zijn al meer dan 1.000 buren actief op onze buurtapp, dan vind je altijd wel iemand voor een helpende hand als je die nodig hebt!

In 2019 wordt Nijmegen Noord-Oosterhout – met op dit moment 2.985 actieve buren – waarschijnlijk de eerste buurt in Nederland waar ze de 3.000ste buurtgenoot op Nextdoor kunnen verwelkomen! Wij zorgen voor taart wanneer het zover is.

Toplid Martin ging langs met taart bij het 200ste Nextdoorlid van Rokkeveen-West.

In al deze buurten zijn het afgelopen jaar talloze straatfeesten georganiseerd, buurtfaciliteiten verbeterd en vele kinderen hebben er een lieve oppas uit de buurt (of zelfs een surrogaat-Oma!) bij. Speciale aandacht verdienen de buren die hun hulp, structureel of op ad-hoc basis, via Nextdoor hebben aangeboden om buren te helpen. Hierdoor kunnen buurtgenoten die zich eenzaam voelen of niet goed genoeg ter been zijn om zelf een lamp te vervangen of zware boodschap te doen, toch op een prettige manier thuis, in hun eigen buurt, wonen.

Al deze mooie voorbeelden uit Nederland zijn voor ons team in Amsterdam het afgelopen jaar de inspiratie geweest om Nextdoor ook uit te rollen in Frankrijk, Italië en Spanje! Hierdoor maken nu meer dan 220.000 buurten over de hele wereld gebruik van onze buurtapp. Het is mooi om te zien dat buren over de hele wereld dezelfde behoeftes hebben: wonen in een buurt waar mensen voor elkaar klaar staan als dat nodig is en waar je naar een gezellige buurtborrel kunt gaan als je daar zin in hebt.

Bij Nextdoor doen we er alles aan om deze wereldwijde behoeftes op een heel lokaal niveau vorm te geven. Dat doen we sinds December 2018 onder leiding van een nieuwe CEO: Sarah Friar. Wij zijn bijzonder trots op deze nieuwe, oorspronkelijke Noord-Ierse, collega! Benieuwd hoe zij aankijkt tegen het belang van sociale cohesie in de buurt en online ontwikkelingen? Je leest haar hele (Engelstalige) nieuwjaarsbericht met haar visie voor Nextdoor hier.

In Nederland kun je in het nieuwe jaar van ons veel verwachten op het gebied van samenwerkingen met relevante lokale organisaties. Voor Veilig Verkeer Nederland is Nextdoor bijvoorbeeld al een belangrijk middel om buren te betrekken bij de verkeersveiligheid op straat. Ook zul je in steeds meer gemeenten, lokale overheidsorganisaties vinden op Nextdoor om met hun buurtbewoners te communiceren. Ook werken we aan een aantal nieuwe functies om de lokale buurtwinkels en ondernemers een eigen plek te geven op Nextdoor.

Tot slot heeft het hele team veel zin om samen met jullie weer veel gezellige buurtevenementen te organiseren. Op een mooi 2019!

35 Reacties

  • Beste Thaila,

   Leuk dat je lid wilt worden! Het team van Nextdoor staat klaar om je te helpen met het voltooien van je aanmelding. Zou je ons een berichtje kunnen sturen via bit.ly/2AYn4sj ?

   We horen graag van je.

   Vriendelijke groet,
   Elke
   Team Nextdoor

 • Aleemaal de best wensen Ik heb helaas geen telefoon waar i foto,s me kan maken ,
  Ben er niet god in en cronisch ziek ,Maar er zijn dagen dat ik me 100% voel .
  groetjes yvonne

 • Nextdoor is een ideale site . Zou leuk zijn als zeg ik de wijk Brabantpark meer activiteiten zouden organiseren. Bijvoorbeeld op winkelcentrum Brabantplein of in groot park bij de poelwei gemeenschapshuis er achter of in gemeenschapshuis , vaker een Rommelmarkt of braderie of leuke kraampjes waar iedereen zijn aktiviteiten zoals glitter tattoos, Haarwerk service, kleding partys enzovoorts kan promoten .
  Brabantplein wordt zo weinig georganiseerd vergeleken met winkel centrum de burcht & hoge Vucht . Of leuke kinder ouderen alle leeftijden evenementen in het grote Brabantpark park met muziek of andere evenementen. Hoor graag reactie van U.

  Wat betekent het als je abonnee wordt van dit blog & reacties er van ontvangt ? Ben je dan Lid van een nextdoor site dat je een soort bestuurslid bent of ontvang je dan email als er wat georganiseerd wordt qua evenement & meer ? Kan je ook afmelden als je blog niet meer wit ? Zonder aan een blog of iets vast te zitten ?

  Bij voorbaat dank .

  Met vriendelijke groet
  Claudine

  • Beste Claudine,

   Bedankt voor je reactie. We vinden het erg leuk om input van onze leden te ontvangen! Vervelend dat er nog zo weinig in je buurt wordt georganiseerd. Het team van Nextdoor staat klaar om je te helpen met het realiseren van dergelijke ideeën via de app. Zou je ons een berichtje willen sturen via bit.ly/2AYn4sj ? Dan helpen we je graag verder met tips om van jouw buurt op Nextdoor een succes te maken.

   Als je abonnee wordt van deze blog krijg je een email notificatie wanneer er iets nieuws wordt gepost. Als je liever geen notificaties meer wilt ontvangen, kun je op de uitschrijflink onderaan elke email klikken.

   Vriendelijke groet,
   Elke
   Team Nextdoor

 • Hierbij wil ik van de gelegenheid gebruik maken om iedereen en ook de redactie een gelukkig en gezond 2019 te wensen.
  Fijn dat jullie dit tot stand heb weten te brengen tot ver in het buitenland en ervaar het als zeer positief om mensen hierdoor samen te kunnen brengen.

  Mvg Gerard de Ruiter

 • Leuk bericht.
  Wat hierin staat geld helaas niet voor onze straat(Lagewijk NZ Roswinkel) want hier wordt er nooit iets georganiseerd met elkaar en de buren staan ook niet echt klaar voor elkaar.
  Er zijn hier pas nieuwe bewoners komen te wonen en helaas is ook dat weer hetzelfde.
  Heel erg jammer vind ik dat,maar helaas niets aan te doen.

  • Iemand moet de eerste zijn?

   Veel sterkte! Maar inderdaad niet overal werkt het, maar zeker proberen!

   • Ik ben ook christen,Berend Vink,wat fijn deze woorden,maar misschien nog beter om eventueel een website te delen,zodat men de gelegenheid heeft ook om online diensten te kunnen volgen…ik woon in Friesland,maar ik geloof zeer zeker dat elke buurt wel een kerk of gemeente heeft,onze gemeente is in Friesland te bezoeken,maar ook online,voor de mensen die niet meer in de diensten kunnen komen om wat voor reden dan ook.Zie voor meer informatie op:www.bethel.nl

 • jullie van nextdoor ook Gelukkig nieuwjaar nog en goed 2019.nee zit wel op deze site zwartsluis ,maar vind hier niet echt dat ze wat regelen in mijn buurt .voor al de jongeren niet !!! maar zo horen ergens andsrs wel dat mooi
  .hier mag wel wat meer ,of meer ieder een heeft druk ,dat jammer !Gr G.Jager .Zwartsluis

 • Bij een scooterongeluk beschadigde ik de auto’s van de Buren., Heel vervelend voor hen maar ook voor mij. Mijn arm was uit de kom en ik moest met spoed naar het ziekenhuis. De buurman van wie een auto door mij beschadigd was, bracht mij naar het ziekenhuis. Het was ‘s avonds half negen. Het duurde tot half één voordat mijn arm gezet was. Zo lang heeft de buurman ook op mij zitten wachten. Als dat geen toffe buren zijn?
  In september vorig jaar werden we ‘s nachts om kwart over één uit bed gebeld. Brand bij de andere buren. Zij werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Rook ingeademd. Zij zijn nu eind januari nog niet terug in hun huis. Ik had gelukkig geen schade. Dank zij de bouwwijze van de huizen. Ik heb alle steun toegezegd en gegeven aan de arme buren, man vrouw en vier kinderen. Gelukkig hopen zij in februari weer terug te komen in hun huis De dankbaarheid van de getroffen buren is hartverwarmend.

 • Hoe komt een “buurt” tot stand? Reden van de vraag is, dat de buurt “wijk Zandveld” te Nieuwegein mede omvat (onder meer) de gemeente Zijderveld” e.a. en aan dat is dan geen “buurt” (meer voor mij) en daar heb ik geen behoefte aan.

 • Bedankt voor jullie goede wensen voor het nieuwe jaar. En gefeliciteerd met jullie inzet! Ook voor jullie mijn allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar.

 • Ik hoop dat veel dingen te realiseren zijn. Helaas de buren in mijn straat zijn niet erg gemotiveerd.

 • Dag allemaal,
  Ik wil jullie ook een heel voorspoedig 2019 wensen en vooral veel gezondheid!
  Jullie zijn heel goed bezig, ik sta volledig achter jullie in het streven naar onderlinge
  betrokkenheid, met een ouderwets woord “”nabuurschap”” in deze verharde maatschappij. Super!!!
  Lieve groet,
  Betty van Moppes

 • Ik wens Nextdoor een gezegend 2019 en met Nextdoor ook alle leden die van Nextdoor gebruik maken

 • Ik wens de organisatie ook een goed 2019 en ik complimenteer de goede vooruitgang.
  Op verschillende manieren heb ik geprobeerd meer eenheid en samenhang tussen de Nexteden te scheppen, maar helaas moet ik de mening van vorige mening-gevers delen dat de motivatie uiterst gering is. Een kleine kern is actief en denkt mee.
  Binnen mijn ledenbestand zijn er ook kleinere whatsappgroepjes ontstaan en dat is op zich geen probleem; het een kan naast het ander bestaan, als de samenwerking met Nextdoor maar niet uit het ook wordt verloren.
  Dick van Mossel
  toplid Beekbergen

 • Hallo Noorden…ik kom uit Friesland en wil iedereen alsnog een gezegend en gezond 2019 toewensen,Folle lok en sine for it nije ier…Ik probeer ook actief mee te doen,nu door een handtekeningactie voor een veilige route in mijn woonplaats dit na aanleiding van een ongeluk,van een medebewoner in gemeente Smallingerland en omgeving in de woonplaats Drachten,dat is helaas gebeurd op 12 December 2018 bij de Knobben heet die weg,ik wil mijn plan voorleggen om daar een fietspad te krijgen,en een smallere sloot,omdat ik daar ook langs moet fietsen naar mijn werk voel ik mij daar niet altijd veilig als burger.Om dat artikel te kunnen lezen,moet u naar de website gaan van http://www.112drachten.nl

  En dan vind u het onder het krantekopje van 12 December 2018.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited