Algemeen Verhalen van leden

Omroep Zeeland ging langs bij Gouden Buur Jos uit Oud-Vossemeer

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

De Gouden Buur uit Zeeland komt dit jaar uit Oud-Vossemeer. Hij werd verrast door zijn buren en Omroep Zeeland met de tegel: Beter een Gouden Buur dan een Verre Vriend.

De reden dat Nextdoor dit jaar Jos verkoos tot Gouden Buur van Zeeland is dat hij niet alleen voor de straat het verschil maakt, maar voor de hele gemeenschap.

Zijn buurvrouw Josien nomineerde Jos voor deze prijs en vertelt: “Jos probeert de glorie van ons dorp te herstellen en staat voor iedereen klaar. Wekelijks zet hij de vuilnisbak buiten van zijn oudere buurvrouw en hij spaart oud-ijzer op om van de opbrengsten nieuwe buurtactiviteiten te organiseren. Ook stond hij direct voor mij klaar toen ik met spoed naar de huisarts moest. Ik had mijn duim doormidden gezaagd en hij was de eerste aan wie ik dacht om een lift te vragen.”

Daarnaast heeft Jos een belangrijke missie voor Oud-Vossemeer. “Hij probeert het dorp nieuw leven in te blazen en het historische karakter van Oud-Vossemeer te herstellen. Door zijn toedoen kwam de historische hoefstal, de travalje, terug. Nu wil hij de waterpomp weer in het straatbeeld terugkrijgen”, vertelt Josien.

Jos werd door zijn buurtgenoten totaal onverwacht verrast. Omroep Zeeland was bij het moment dat zijn buren bij Jos aanbelden met de Gouden Buur Award en legde zijn reactie vast.

Wil jij Jos ook in het zonnetje zetten? Deel dit bericht op Facebook door op de knop hiernaast te klikken en laat zien hoe belangrijk het is een fijne buur te hebben.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited