Algemeen

Dit zijn de 10 populairste huisdierennamen van Nederland

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

Het is weer Dierendag en dat betekent dat we vandaag wat extra aandacht geven aan alle huisdieren in de buurt! Van de duizenden honden, katten, konijnen en kanariepietjes die op Nextdoor geregistreerd staan, blijkt Luna de populairste huisdiernaam van Nederland te zijn. Staat de naam van jouw hond of kat in de Top 10?

De kans is groot dat jouw huisdier Luna, Max of Pip heet, die vullen de top 3 van onze lijst. Maar waarom geven wij huisdieren deze namen? We vroegen het Nienke Endenburg, gespecialiseerd in de relatie tussen mens en dier. En wat blijkt: er zijn vier manieren waarop wij namen bedenken voor onze huisdieren.

  1. Vernoemen: “Bijvoorbeeld naar een bekend persoon of een sportheld, zoals Mike Tyson.” Of zoals de hond van Johan Derksen: Cuby, vernoemd naar bluesband Cuby and the Blizzards.
  2. Kort en bondige ‘roepnamen’: “Dan zijn er namen die gewoon mooi gevonden worden. Bij dieren is het van belang dat de naam ook eenvoudig te roepen is”.
  3. Naar karakter of lichaamskenmerk: “Dit gebeurt vooral bij katten en konijnen. Dus Vlekje vanwege het zwarte vlekje op zijn buik, of Flappie, vanwege de flaporen.”
  4. Dezelfde naam doorgeven: Je kunt je nieuwe dier ook dezelfde naam geven als je vorige huisdier. “Maar ik vraag me af of dat verstandig is. Daarmee ontstaat het idee dat de nieuwe kat, hond of het konijn, de oude vervangt. Maar dit is een nieuw individu met een eigen karakter.”

Staat de naam van jouw huisdier in onze Top 10?

Huisdieren hebben een belangrijke plek in de buurt op Nextdoor
Jouw hond, kat of schildpad loopt vast weleens door de buurt. Wist je dat je jouw huisdier gemakkelijk toe kunt voegen aan je profiel op Nextdoor? Dat is wel zo handig want zo kunnen je buren hem of haar ook leren kennen. Voeg een goede foto toe, mocht jouw dier dan ooit verdwalen in de buurt, kunnen je buren hem makkelijk herkennen en terugbrengen.

Maar Nextdoor is niet alleen handig voor weggelopen huisdieren, het is ook makkelijk en gezellig om:
… Een doggie-date in het park te organiseren met alle honden uit de buurt
… Een oppas te vinden die jou hond uit kan laten als jij een lange dag moet werken of je kat eten kan geven als je een weekend op vakantie bent
… Tips te krijgen over de beste dierenarts in de buurt of de beste uitlaatplekken
… Eindelijk te weten hoe die hond heet die je elke dag voorbij ziet rennen

Staat jouw huisdier in onze Top 10? Laat het je vrienden zien en deel dit bericht op Facebook door op de knop hiernaast te klikken.

Hele fijne dierendag gewenst!

1 reactie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited