Product

Nextdoor’s nieuwe look al gezien?

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

Bij de lente hoort een nieuwe frisse look. Vanaf deze week zie je daarom dat het design van de Nextdoor app vernieuwd is!

Met deze design update is de app nog buurtvriendelijker geworden. Alle dagelijkse dingen die je met Nextdoor kunt doen veranderen niet; wat je wel kunt verwachten als je straks inlogt in je buurt?

  • Grotere foto’s in berichten. Laat de eendjes, bloesems en mooie buurtfoto’s maar zien aan de buren!
  • Simpelere navigatie.  Speciaal ontworpen voor de app, zo mis je ook als je onderweg bent nooit meer belangrijk nieuws uit de buurt. 
  • Een glimlach als bedankje. Nieuwsgierig? ‘Bedank’ maar gauw een buurman of buurvrouw voor een bericht op Nextdoor.

Benieuwd hoe het nieuwe design van de app tot stand is gekomen? We spraken erover met Maryam Mohit, Director of Product, uit ons team in San Francisco.

Maryam Mohit en Paco Vinoly werkten samen met een team van designers en engineers aan het vernieuwde design van de Nextdoor app.

Kun je onze Nederlandse leden vertellen wat de belangrijkste reden was voor het nieuwe design van de app?

We wilden buren vooral een nog makkelijkere en visueel aantrekkelijkere ervaring op Nextdoor geven. Bovendien hebben we met deze update alvast de basis gelegd voor toekomstige innovaties van Nextdoor zodat we nieuwe functionaliteiten kunnen blijven ontwikkelen voor onze leden.

Hoe hebben jullie feedback van leden gebruikt tijdens het designproces?
We love user feedback! Tijdens het hele proces hebben we verschillende testen gedaan met zowel onze huidige leden als met buren die nieuw zijn op Nextdoor. Het hele projectteam – van de ontwerpers tot de ontwikkelaars en de projectmanagers – heeft alle feedback uitvoerig doorgenomen en besproken om zo de juiste aanpassingen aan het design te maken. Het is zo waardevol om te zien hoe buren de designs ervaren en direct van hen te horen welke onderdelen duidelijk zijn en waar we nog wat meer tijd en werk in moeten stoppen. 

Wat vind jij het mooiste aan de vernieuwde app?
Het hele geheel ziet er nu nog frisser en netter uit! Maar als het om software gaat is het werk eigenlijk nooit helemaal af omdat er altijd nog zoveel nieuwe mogelijkheden zijn om de ervaring van onze leden met Nextdoor te verbeteren. Ik zie er vooral naar uit om te horen hoe mensen het nieuwe design ervaren, van hun feedback te leren en snel verder te blijven verbeteren.

Wat is voor jou persoonlijk het leukst aan het werken bij Nextdoor?
Dat is makkelijk: de mensen! Dan bedoel ik zowel onze leden als alle collega’s. Ik vind het zo mooi om de talloze manieren te zien waarop buren Nextdoor gebruiken om aan hun buurt te bouwen: of het nu gaat om het helpen van buren die dat nodig hebben, buren die bij elkaar komen om lokale problematiek op te lossen of simpelweg om een huisdier terug te vinden. Toen mijn puppy onlangs wegrende in het park, waren het mijn buren die hem via Nextdoor weer bij mij thuis brachten! En omdat Nextdoor zo’n behulpzaam en vriendelijk product is trekt ons bedrijf mensen aan die net zo behulpzaam en vriendelijk zijn. Daarmee is het een hele fijne plek om te werken!

Tot slot, vertel eens over jouw buurt op Nextdoor?
Het mooiste aan mijn buurt vind ik dat er zoveel verschillende type berichten gedeeld worden. Alleen vandaag al zag ik dat er een groep op Nextdoor is gestart voor vrouwen die van bergbeklimmen houden, een uitnodiging voor een schoonmaakactie op het strand, een vraag om kaartjes te ruilen voor de musical ‘Hamilton’ en kwam er een levendige discussie op gang over wat we als bewoners kunnen doen aan woningproblematiek in de buurt.

Het hele team van Nextdoor wenst jullie veel buurtplezier met de vernieuwde app!


*Het vernieuwde Nextdoor is nu in de app beschikbaar. Heb je de app nog niet? Download of update deze nu in de App Store of Play Store en bekijk de nieuwe look. 

43 Reacties

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited