Verhalen van leden

Nieuwe koorleden voor ‘De Zuiderlingen’

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

Al vier jaar zong het Bredase koor ‘De Zuiderlingen’ vierstemmig een breed repertoire muziek: van klassiek, swing en popmuziek in alle talen. Ondanks de veelzijdige optredens haakten in de loop van tijd verschillende leden af. Tijd voor een actieplan. Marieke uit Ginneken in Breda vertelt hoe in no-time nieuw leven werd geblazen in het koor met nieuwe leden uit de buurt.

“Tegen de zomer van 2016 haakten mensen om verschillende redenen af en het ledenaantal daalde naar een kleine 16 mensen. Het werd tijd voor een strijdplan. We besloten toe te werken naar een mooi optreden met veel nieuw repertoire in het voorjaar 2017. En we gingen aan de slag met het werven van nieuwe leden. Net voor onze eerste repetitie plaatsten we een uitnodiging op Nextdoor in onze buurt Ginneken. Daar kwamen al snel vijf buurtbewoners op af en via hen zijn andere buurtgenoten enthousiast geworden. Daarnaast werden oude contacten aangehaald en uitgenodigd om te komen zingen. Dat leverde een flink aantal bassen op. Op dit moment zijn we met 35 mensen en barsten we zo ongeveer uit ons repetitielokaal. We zingen er iedere dinsdagavond weer met veel plezier op los!”

Dat optreden komend voorjaar gaat er vast en zeker komen. We hopen dat alle buurtbewoners komen meegenieten van De Zuiderlingen!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited