Algemeen Verhalen van leden

Hoe Nextdoor offline buurtinitiatieven versterkt

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

In de wijk Speelheide, in het Brabantse Best, bleek Nextdoor al snel de ontbrekende schakel in de buurtcommunicatie. De buurtapp vormt nu de spin in het web van diverse buurtinitiatieven.

Buurtinitiatief Samen Sterk Speelheide was in eerste instantie, ingegeven door ervaringen elders, niet direct overtuigd van een digitale tool. Toplid Ine uit Speelheide vertelt: “We hadden te vaak gezien dat een digitale tool een doel op zich werd en wilden juist een informeel netwerk in de buurt door mensen huis-aan-huis, persoonlijk uit te nodigen.” Buurtapp Nextdoor gaf deze mogelijkheid en werd daardoor gezien als welkome aanvulling. “Ik ben trots,maar niet verrast door het succes van Nextdoor hier – er gebeurde al zoveel.”

Actieve bewonersoverleggen, basissscholen en lokale energiecooperaties zetten Nextdoor in als snel en besloten communicatiemiddel. Notulen van vergaderingen worden makkelijk gedeeld, actiepunten vlot uitgezet, activiteiten onder de aandacht gebracht en commissieleden geworven. Niet iedereen kan tenslotte bij het bewonersoverleg aanwezig zijn en niet iedereen gaat elk onderwerp evenveel aan het hart. Middels de buurtapp kan elke buurtbewoner aansluiting vinden met buurtgenoten, over zaken die zij zelf belangrijk vinden, en op een moment waarop het hen uitkomt.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited