Verhalen van leden

Betrokken buurtgenoten knappen jeu-de-boulesbaan op

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

Op de grens tussen de Houtense buurten De Akkers en De Bermen, werd deze zomer een door buurtbewoners opgeknapte jeu-de-boulesbaan in gebruik genomen. Buurtapp Nextdoor werd gebruikt voor het aantrekken van bezoekers tijdens de feestelijke opening, voor het bedanken van de initiatiefnemers en voor het contact tussen buurtgenoten naderhand.

Gewortelde offline bewonersinitiatieven als De Wakkere Akker en De Ferme Berm, sociale projecten waarbij buurtbewoners samen omkijken naar ouderen in hun buurt, worden versterkt door online tools als Nextdoor. Een mooi voorbeeld dat laat zien hoe technologie lokale saamhorigheid en verbinding kan vergroten. Naast dat de jeu-de-boulesbaan nu een ontmoetingsplek is die de sociale structuur in de buurten versterkt, vormt ook Nextdoor een laagdrempelig middel voor contact met buurtgenoten. En zoals de initiatiefnemers van de jeu-de-boulesbaan al aangaven, ‘contact geeft energie!’

Bewonersverenigingen gebruiken Nextdoor in heel Nederland verder om snel en makkelijk aankondigingen, nieuwsbrieven, notulen, actielijsten en lokale weetjes met alle buren te delen. Een slimme aanvulling op het functioneren van buurt- en sportverenigingen, buurthuizen en lokale clubs.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited