Koningsdag

Een vintage parel bemachtigen? Zo doe je dat!

Geschreven door Nextdoor Gastblogger

27 april is het Koningsdag en voor velen is dat normaal altijd dé dag om op zoek te gaan naar de mooiste parels op de kleedjesmarkten. Door corona is dit helaas voor het tweede jaar op rij niet mogelijk. Maar dat mag de pret niet drukken! Nextdoor organiseert daarom ook dit jaar weer een digitale kleedjesmarkt in jouw buurt, zodat jij alsnog op jacht kan gaan naar de leukste tweedehands spullen of zelf een online kleedje kan neerleggen. Nextdoor geeft in samenwerking met vintage expert Bobbie Bodt, tips om online vintage schatten te bemachtigen tijdens Koningsdag. 

1. Weet wat je mooi vindt
Door te weten wat je mooi vindt, voorkom je miskopen. En laat je die nou net niet willen. Ik maak een aantal keer per jaar voor mezelf een lijstje met items die echt ontbreken in mijn kledingkast of huis. Zo weet ik wat ik nog nodig heb. Ook kijk ik iedere keer naar wat er vaak blijft liggen in mijn kledingkast, zodat ik daar een ander blij mee kan maken. Zo kan je toch steeds een nieuwe garderobe hebben, maar tegelijkertijd ook duurzaam bezig zijn. 

2. Doe je research
Het is belangrijk om van tevoren goede research te doen naar wat je graag wil. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een kledingitem met een bepaalde stof of print? Of van een bepaald merk? Wil je een interieuritem uit een bepaalde tijd, zoals de jaren 80? En wat zijn de prijzen van zulke items? Als je op de hoogte bent van de waarde van een product en of het echt is, kan je veel beter inschatten of je echt een vintage parel hebt gevonden. 

3. Haal inspiratie uit tijdschriften en Pinterest
Vrijwel alles wat vroeger in de mode was komt terug. Zie je nu in een magazine een wijde denim jeans waar je helemaal weg van bent? Toevallig was dit in de tweede helft van de 90’s ook helemaal hot. Grote kans dus dat je deze ergens vintage kan vinden, en dan vaak ook nog eens voor een hele leuke prijs. 

4. Combineer
Probeer de tweedehands items die je bekijkt uit de context te halen, zo kun je beter inschatten hoe het item tussen jouw interieur of kleding eruit gaat zien. Het zit hem in de combinatie tussen nieuwe en tweedehands items. Een nieuw item geeft de hedendaagse frisse look, terwijl een vintage item oud karakter en eigenheid geeft. Alleen maar vintage wordt vaak wellicht te oudbollig, maar als je dat mixt met een trendy eyecatcher van nu zullen de items elkaar versterken. Pak dus lekker je tweedehands item en mix dit met nieuwe kleding of interieurstukken. 

5. Kijk door de vuilheid heen
Doordat tweedehands items meestal al een tijdje in gebruik zijn geweest, kunnen ze soms wat vuil eruitzien. Staar je vooral niet blind op een vlekje of een vieze veeg, alles is altijd schoon te maken, te repareren of te pimpen. Superleuk ook om je eigen twist aan een product te geven. 

6. Heb lef
En mijn laatste tip is: heb vooral een beetje lef. Is het een slechte foto, maar zegt je gevoel dat het een top item is? Ga ervoor! Durf soms een item ook maar gewoon te kopen. Misschien verrast het je wel enorm en is het precies wat je al die tijd al zocht. Bevalt het je achteraf toch niet, dan kan je het altijd weer verkopen. Ik zie het uitpakken van het pakket als een feestje en het item maar als een slechte date, de avond was toch wel gezellig. Maar onthoud wel; als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het vaak zo.

Bonustip van Nextdoor
Verkopers plaatsen vaak al prijskaartjes op de foto’s van hun online kleedjes. Laat je vooral niet afschrikken door een laag prijskaartje. De een zijn zooi, is de ander zijn parel, happy treasure hunting! Wil jij ook op Nextdoor je tweedehands items verkopen of op zoek gaan naar die ene parel? Meld je dan aan bij Nextdoor en check de digitale kleedjesmarkt groep in jouw gemeente. 

Instagram Bobbie Bodt: @bobbiebodt


Ben je nog geen lid van Nextdoor? Download dan de Nextdoor-app of ga naar www.nextdoor.nl om je aan te sluiten bij jouw buurt en in contact te komen met je buren.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited