Algemeen

Nomineer jouw buurt voor de Gouden Buurt Award 2020

Geschreven door Michel Visser

Ben jij trots op je buurt en de manier waarop buurtgenoten voor elkaar klaarstaan tijdens de coronapandemie? Nomineer dan jouw buurt voor de Gouden Buurt Award 2020 door de vragenlijst in te vullen. Via de vragenlijst doen we samen met Talentenlab onderzoek naar de leefbaarheid in buurten door heel Nederland. Het invullen duurt 5 minuten.

In een tijd als deze, waarin ons hele land met uitdagingen te maken krijgt, is de keerzijde dat we in buurten hartverwarmende hulpinitiatieven zien ontstaan. Voor veel van ons werd de buurt een belangrijk sociaal vangnet. Met De Gouden Buurt Award gaan we op zoek naar buurten waarin onbezongen helden een blijvend verschil hebben gemaakt op hun directe omgeving.

Leefbaarheid in buurten door heel Nederland

Vanaf 21 juli kan iedereen zijn of haar buurt nomineren door online de vragenlijst in te vullen. De vragen zijn opgesteld door de onderzoekers van Talentenlab en hebben betrekking op onderstaande thema’s waarmee we de leefbaarheid in buurten meten.

De Gouden Buurt van Nederland

Zodra we de resultaten van de vragenlijst binnen hebben, onderzoeken we in welke buurt in iedere provincie de leefbaarheid het beste scoort. Welke van deze twaalf buurten vervolgens De Gouden Buurt Award 2020 ontvangt, maken we op zaterdag 26 september bekend, tijdens Burendag. Dan zetten we de kersverse Gouden Buurt van Nederland in het zonnetje!

De Gouden Buren van 2019

Voorgaande jaren zijn we op zoek gegaan naar De Gouden Buur van Nederland, een buurtgenoot die altijd klaarstaat voor iedereen, gezelligheid op straat brengt of die zich inzet om de buurt veilig en leefbaar te houden. De coronapandemie heeft laten zien dat we het als individu niet alleen kunnen. We moeten er met elkaar de schouders onder zetten. Daarom vieren we nu de kracht van het collectief; de buurt.

Lees de inspirerende verhalen van de Gouden Buren 2019 in dit blogartikel.

Dank jullie wel voor het invullen van de vragenlijst en daarmee de waardevolle buurtnominaties voor de Gouden Buurt Award 2020! Voor meer informatie ga naar: go.nextdoor.com/goudenbuurtaward  

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited