Algemeen

Speciaal voor Amsterdammers: het Buurtbouwer-programma

Geschreven door Eva

Wat vind jij belangrijk in jouw Amsterdamse buurtje? Zie je graag meer groen in het straatbeeld? Geniet je ervan als buren elkaar opzoeken, helpen of gedag zeggen? Hoop je dat er nieuwe buren opstaan om buurtactiviteiten te organiseren? Jij kan hiervoor zorgen door je aan te melden als…Buurtbouwer in jouw Amsterdamse buurtje!

Een Buurtbouwer is die buur die zich graag inzet om het wonen in de buurt gezellig, veilig en leuk te maken en houden. Iemand die initiatief durft te nemen en anderen hierin meeneemt. Iemand die buurtgenoten graag laat ervaren dat dit fijne buurtgevoel voor een dagelijkse glimlach kan zorgen.

Buurtbouwer worden: zo werkt het!

Door je aan te melden word je één van de Buurtbouwers in Amsterdam. Met alles wat je op Nextdoor doet om jouw buurt samen te brengen verzamel je punten. Aan het einde van de maand tellen we jouw punten van die maand op en zijn ze zichtbaar op het scorebord op de Buurtbouwer-website. Heb jij de meeste punten van de maand verzameld? Dan zetten we je in het zonnetje met een mooi portret op deze blogpagina.

Via jouw deelname word je onderdeel van de Buurtbouwer-groep op Nextdoor, waarin jullie elkaar helpen met tips en ideeën. Daarnaast organiseert Nextdoor ieder kwartaal een activiteit speciaal voor Buurtbouwers om elkaar te ontmoeten en inspireren. Doe je mee?

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat dit misschien vragen oproept. Daarom hebben we de meest gestelde vragen en antwoorden op rij gezet.

Wat houdt mijn deelname in?
Als Buurtbouwer wil je je inzetten voor je buurt. Door actief te zijn op Nextdoor breng jij je buurt steeds iets verder samen en verzamel je tegelijkertijd punten. Via jouw deelname word je onderdeel van een online Buurtbouwer-groep waar je tips en ideeën kunt uitwisselen en daarnaast word je ieder kwartaal uitgenodigd voor een activiteit in Amsterdam die Nextdoor organiseert zodat Amsterdamse Buurtbouwers elkaar kunnen ontmoeten. Hoeveel tijd je kwijt bent met jouw deelname bepaal je zelf.

Kan ik op ieder moment in het jaar deelnemen?
Ja! Je kunt je vanaf februari 2022 aanmelden en inzetten als Buurtbouwer. 

Kan ik ook deelnemen als ik niet in Amsterdam woon?
Nee, helaas (nog) niet. Het Buurtbouwer-programma is nieuw en daarom gaan we eerst met Amsterdamse Buurtbouwers op deze manier werken aan sterke buurten. Als we echt dat verschil kunnen maken in Amsterdam is het zeker mogelijk dat het we het programma ook in andere plaatsen starten.

Is deelname gratis?
Ja, deelname is gratis! Wel ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele reiskosten die je maakt als je naar een van de activiteiten komt die Nextdoor ieder kwartaal speciaal voor Buurtbouwers in Amsterdam organiseert. Kan ik iets winnen met mijn punten?

Kan ik iets winnen met mijn punten?
Als je aan het einde van de maand de meeste punten hebt verzameld van alle Buurtbouwers in Amsterdam, dan zetten we je in het zonnetje met een mooi portret op onze blogpagina.

Kan ik als Toplid ook meedoen? 
Zeker! Topleden hebben een modererende rol op Nextdoor en kunnen daarnaast uiteraard ook als Buurtbouwer aan de slag. 

Kan ik me ook afmelden? 
Uiteraard! Als je een mailtje stuurt naar help@nextdoor.nl met als onderwerp ‘Afmelden als Buurtbouwer’, dan zorgen we dat je zo snel mogelijk afgemeld bent voor de puntentelling, communicatie en activiteiten rondom het Buurtbouwer-programma.

Kunnen er meerdere Buurtbouwers actief zijn in 1 buurt?
Zeker, leuk juist! Zo werk je samen aan hetzelfde doel en kunt je elkaar ook eenvoudig offline opzoeken om ideeën en tips uit te wisselen. 

Hoe werkt de puntentelling? 
Met onderstaande activiteiten op Nextdoor (volgens de buurtrichtlijnen) verzamel je punten die Nextdoor voor je bijhoudt. 

2 punten – Bericht met tekst
4 punten – Bericht met video/foto
6 punten – Bericht met 5+ reacties/likes
7 punten – Poll starten
5 punten – Gratis & Te Koop item plaatsen
2 punten – Liken van een buurtbericht
3 punten – Geschreven reactie op een buurtbericht
2 punten – Verwelkom een buur (virtueel geschenk)
2 punten – Start een groep
1 punt – Iedere activiteit in jouw groep

Waar kan ik zien hoeveel punten ik verzameld heb?
Hier brengen we je iedere week van op de hoogte via een update mail. Aan het einde van de maand tellen we jouw punten van die maand op en zijn de punten van de 10 Buurtbouwers met de meeste punten hebben verzameld zichtbaar op het scorebord van de Buurtbouwer-website.

Start ik iedere maand weer opnieuw met mijn puntentelling?
Ja! Op iedere eerste van de maand start er een nieuwe puntentelling. Op die manier hebben ook nieuwe Buurtbouwers de kans om bovenaan het scorebord te komen. 

Vanaf wanneer worden mijn punten geteld na aanmelding? 
Na aanmelding gaat je puntentelling voor die maand een week later van start. 

Staat jouw vraag er niet bij? Neem een kijkje op de Buurtbouwer-website, waar je ook een vraag achter kunt laten of stel je vraag in de reacties hieronder. We hopen je te kunnen verwelkomen als Buurtbouwer in Amsterdam! 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited