Algemeen Product

Nieuw: gratis vondsten voor iedereen, binnen en buiten Nextdoor

Geschreven door Eva

Struin jij weleens langs de tweedehands juweeltjes die je buurtgenoten aanbieden? Twee leuke weetjes: bijna 40% van alle items op Nextdoor wordt gratis aangeboden en bijna de helft van alle spullen krijgt binnen een week een nieuwe eigenaar. Vanaf nu zijn deze tweedehands items ook vindbaar voor buren die Nextdoor niet gebruiken, dankzij de gloednieuwe pagina: Gratis Vondsten.

Hoe werkt het?

Alle spullen die jij op de vertrouwde manier gratis aanbiedt via Nextdoor, zijn vanaf nu ook zichtbaar voor mensen die Nextdoor nog niet gebruiken via de Gratis Vondsten-website. Iedereen die de website bezoekt kan een locatie selecteren en de spullen bekijken die daar gratis worden aangeboden. Om alle spullen te bekijken of om jou een bericht te sturen bij interesse, vragen we degene die interesse heeft in jouw spullen, om zich aan te melden voor Nextdoor. Zo kunnen we de betrouwbaarheid blijven garanderen. 

Heb jij al tweedehands juweeltjes en wil je dat meer mensen dit zien? Of heb je een familielid, vriend of vriendin die binnenkort gaat verhuizen en met een klein budget het huis moet inrichten? Laat je omgeving dan via de deelknoppen hieronder weten waar ze op zoek kunnen gaan naar spullen.

Duurzaam, goedkoop én gezellig

Waarom iets weggooien als je een ander er blij mee kan maken? En waarom zou je iets nieuw kopen als je het ook van een buur kunt overnemen? Zo zorgen we er samen voor dat we minder grondstoffen gebruiken en onze uitstoot verlagen. Daarnaast bespaart het je ook geld én het moment van spullen uitwisselen kan voor leuk nieuw contact in de buurt zorgen.

Daar kan Henriëtte, een Nextdoor-gebruiker uit Utrecht, over meepraten: “Via Nextdoor heb ik al heel wat spullen en artikelen gekregen en weggegeven. Zo heb ik onlangs mijn oude Oral B tandenborstel weggegeven en een nietpistool; spullen die bij mij lagen weg te stoffen. Je maakt hier mensen heel blij mee en het levert jezelf een goed gevoel en heel af en toe een lekkere fles wijn, kop koffie en/of goed gesprek op!”


Heb je nog vragen over deze vernieuwing op Nextdoor? Kijk dan naar dit artikel in ons Nextdoor Helpcentrum. Om in contact te komen met je buurt, kunt je inloggen op www.nextdoor.nl.

43 Reacties

 • Hallo. Ik vind dit een super initiatief. Ik woon bijna heel de tijd bij m’n vriend in Roosendaal maar woon officieel nog in België. Ik heb dus nog een Belgisch e-mail adres en telefoon en kan geen deel uitmaken van de nextdoor groep Roosendaal. Ik heb veel te geef en ook wat te verkopen en melden. Is hier een oplossing voor zodat ik niet altijd alles via m’n vriend z’n telefoon moet doen?

  • Beste Karin, wat goed om te horen! Zou je je vraag willen stellen via https://bit.ly/2ZO1W4p? Een collega van ons Support Team kijkt dan even met je mee en kan de oplossing aandragen, want het is inderdaad wel zo fijn als je gewoon via je eigen telefoon actief kunt zijn op Nextdoor. Succes!

 • Beste Nextdoor,

  Willen jullie de rubriek ‘Gratis en te koop’ weer herstellen? Vondsten dekt de lading niet en werkt onprettig. Alvast bedankt.

  • Beste Anna, dank je wel voor je suggestie! Het gratis en te koop aanbieden en vinden van spullen werkt nog steeds hetzelfde. De naam hebben we alleen aangepast en hiermee hebben we de gratis spullen ook vindbaar gemaakt voor buurtgenoten die Nextdoor niet gebruiken. Het zal wellicht even wennen zijn, maar hopelijk voelt het snel weer als de vertrouwde manier om spullen aan te bieden of te verzamelen. Groetjes!

   • Ben het met Anna eens ! Bij vondsten denk ik niet aan dingen die te koop zijn….
    Geen handige keus. Niet elke verandering is een verbetering !

   • Beste Eva,

    Bij Vondsten, denk ik aan gevonden voorwerpen.
    Zoals iemand die zijn sleutels is verloren of een kinderknuffel.

    Zou het toch nog maar eens in de groep gooien om de titel te veranderen.

  • Ik vroeg mij ook al af wat er aan de hand was toen ik op Nextdoor wilde gaan snuffelen naar een item waar ik naar op zoek was. Mijn zoeken lukte niet en ben ik maar direct op Martplaats gaan kijken. Jammer!

  • ja Anna, dat wil ik ook maar ik eb geen idee HOE ik dat moet doen op Nextdoor want wil dingen gratis maar ook dingen om te kopen aanbieden. waar klik je op om dat te doen ?
   vr groet v Annelies.30-8-21

 • Tot voor kort was er een link : “Gratis en te koop” Deze link is nu verdwenen of verwijderd. Waarom?
  Als je nu iets te koop wilt aanbieden, kan dat alleen via de link “Berichten”
  k wil de link “Gratis en te koop” weer terug

  • Beste D. Peters,
   je kunt nog steeds op dezelfde manier items gratis of te koop aanbieden aan je buurtgenoten. Er zijn alleen 3 dingen veranderd die wellicht voor onduidelijkheid zorgen:
   1. ‘Gratis en Te Koop’ heet nu ‘Vondsten’.
   2. Alle gratis spullen staan nu bij elkaar en alle spullen die te koop aan worden geboden ook.
   3. Alle gratis aangeboden spullen zijn nu ook vindbaar voor buurtgenoten die geen lid zijn van Nextdoor.
   Als je iets te koop aan wilt bieden, ga je naar ‘Vondsten’ en volg je dezelfde stappen als voorheen. Hopelijk lukt het om jouw item op deze manier in de buurt te verkopen, heel veel succes!

   • Wat mij betreft mag dingen kopen of verkopen verdwijnen. Daar zijn genoeg andere pagina’s voor. Nextdoor zou nmm bedoeld moeten zijn voor dingen die in de buurt spelen. Niet om spullen te verkopen ! Gevonden of vermiste spullen/dieren vind ik er wel op passen, maar ook dat zou ik dan geen vondsten noemen, maar gevonden of vermist/verloren.

 • Geweldig dat je voor ieder een of te koop of gratis aan te bieden, ik zoek een opbergkast voor buiten op die op deze manier te pakken krijg via vondsten.

 • Ik begin dit steeds meer een adverteerders platform te vinden. Geen burenhulp maar allemaal commerciële aanbiedingen. Ik ga mij dan ook maar afmelden als dit zo blijft. Jammer… initiatief was leuk.

  • Tja, ik ben het toch met Erwin en Liesbeth eens
   Er zijn genoeg tweedehands apps te vinden
   Ik vind het juist zo leuk om iets over de buurt en zijn bewoners te horen/ lezen

 • Beste mensen misschien dom van mij maar waar kan ik mijn gratisop te halen spullen zetten weet echt niet welk pagina of tekentje een keer gelukt maar ben alles afgegaan en had mazzel dat ik er op kwam nu weet ik het helaas niet meer wilt u mij helpen daar mee met vr groet

  • Beste h.a.oussoren, wat fijn dat je gratis spullen aanbiedt! Om buurtgenoten hiervan op de hoogte te brengen ga je alsvolgt te werk:
   1. Klik in het vak Post een bericht, evenement, opiniepeiling of dringende waarschuwing voor je buren bovenaan in je nieuwsfeed.
   2. Selecteer de categorie Vondsten.
   3. Selecteer welke buren je artikel mogen zien.
   4. Beschrijf je artikel: noem details over bijvoorbeeld de grootte, kleur en staat.
   5. Markeer het artikel als gratis.
   6. Selecteer de categorie van het artikel.
   7. Voeg één foto toe (niet verplicht).
   8. Klik op Posten.
   We hopen dat het zo lukt! Heel veel succes!
   Groet, Team Nextdoor

 • Dat vind ik ook. Het is net marktplaats. In het begin las ik alles,. Tegenwoordig denk ik het zal wel en verwijder ik eigenlijk de meeste berichten zonder het te lezen. Het is geen aanvulling meer.

 • Ik was lid geworden om inderdaad wat meer buurtgevoel te krijgen. Nu zie ik meer advertenties. En commercieel gedoe. Jammer . Dus ook ik meld mij hierbij af . Er zijn genoeg verkoop sites

 • Een rubriek als gratis af te halen of
  Gratis gevraagd is om je buur te help.
  Koop & of verkoop hoort hier niet thuis of
  Tot een maximaal bedrag van €50,-
  Heb je een net uitziend bankstel, die gratis afgehaald kan worden op een te bepalen tijdstip, dan lees ik dat graag.

  • Hoi Lennie, ik ben ook op zoek naar iemand in de buurt om leuke dingen mee te doen. Ik las net wat veel mensen hier noemden over burenhulp en socializing. Jammer genoeg dat er altijd wel mensen bij zitten die geld belangrijker vinden.

   In elk geval we moeten er toch het beste van maken dus als je geintereseerd bent om te socialize laat het me weten.

   Groetjes,

   Tia

 • De hele tijd lees je het verkoop of gratis af te halen hoort hier niet thuis? Kom op iedereen heeft wel opmerkingen ik wilde ff zeggen de 23 juli heb ik noa in moeten slapen ik ben daar zo kapot van maar dat wilde ik ff kwijt iedereen fijn weekend

 • Hallo buurtgenoten,

  ik ben op zoek naar 2 of 3 kittens , want dan hebben ze gezelschap aan elkaar. En ik het liefst in de buurt tussen Haulerwijk en Oosterwolde. ik ben een dierenliefhebster. ik heb nu 4 hondjes Engelse cocker Spaniels en 1 ruwharige teckel. En ik heb ook nog 4 grote kippen en 1 haan en sinds gister ( dinsdag 1 september ) nog 3 krielkippen die de hele dag los kunnen lopen en s’ avonds zelf weer op stok gaan. Maar ze moeten nu eerst 4 dagen binnen zitten om aan elkaar te wennen. En sinds kort heb ik ook een kuiken bij een kip die broeds was. En er waren er 2 maar 1 is plotseling verdwenen, s’ avonds ongeveer 3-4 weken was het kuiken er nog maar de volgende dag verdwenen ????
  Dus als u kittens heeft mail mij dan.

  Met vriendelijke groeten,
  Froukje Russchen

  • Beste Froukje, bedankt voor je bericht. Je hebt een reactie achtergelaten op een blogartikel, wat voor iedereen toegankelijk is, maar alleen gezien wordt door mensen die zelf naar het artikel gaan en de reacties lezen. Dit zijn buren uit heel Nederland.

   Om in contact te komen met buurtgenoten kun je je aanmelden bij Nextdoor via nextdoor.nl of de app downloaden. Mocht je je al eerder aangemeld hebben, dan hoef je alleen in te loggen voordat je je vraag aan buurtgenoten stelt. Succes en hopelijk is er een buur met kittens!

 • Beste nextdoor dank voor de oorkondes die ik mocht ontvangen voor de beiden buurtjes Imana en Jelle zij waren er erg vereerd mee poster heb ik aan hun deur geplakt
  Dus niemand kan er omheen om het te zien dus nogmaals bedankt groetjes h. Oussoren

 • Goedemorgen ik weet niet als het hier moet ,maar mijn SORRY…IK BEN OP ZOEK NAAR INCONTINENTIE MATRIAAL VOOR OUDEREN IN SURINAME WIE KAN ME HELPEN HIER AAN 🙏 ….MIJN DANK IS GROOT….GR JACINTHA

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited