Algemeen

Een boek voor een boek

Geschreven door Eva de Vaan

Heb jij ze ook in je buurt? Van die kleurrijke kastjes vol leuke boeken die buurtgenoten voor elkaar achterlaten. Deze boekenplankjes die het straatbeeld een stuk vrolijker maken staan ook wel bekend als minibieb of buurtbiebje. Je kunt er een boek van lenen of een boek van je eigen boekenplank in achterlaten voor een buur. 

De biebjes in jouw buurt

Doordat je nu binnen Nextdoor een exacte locatie kan delen kun je zelfs die buurtbiebjes vinden die op de minder bekende plekken in jouw buurt staan. Zo houden we samen het uitwisselen van boeken binnen de buurt in stand en vieren we deze week toch ook nog een beetje Boekenweek, die door de coronapandemie verplaatst is naar de zomer, wanneer de boekhandels en ‘echte’ bibliotheken weer volledig open zijn.

De Bukbieb

Droom jij van nog veel meer boekenplanken in jouw buurt? Dan kan je er samen voor zorgen dat er een zogenaamde Bukbieb bij jullie geplaatst wordt. De Bukbieb is een klein kleurig stalen ruil-bibliotheekje met aan weerszijde een bankje. Door de lage ingang (je moet even ‘bukken’, tenzij je kleiner bent dan 1.45 cm) heb je altijd droog en beschut toegang tot 4 boekenplanken, waar wel 200 boeken uit de buurt op passen. Het leuke is dat De Bukbieb niet alleen zorgt voor sociaal contact in buurten, maar ook voor werk in een sociale werkplaats. De mensen die hier prachtige dingen maken,  assembleren de onderdelen van De Bukbiek en spelen een belangrijke rol in het onderhoud van het bibliotheekje. Zij houden het bibliotheekje schoon en zorgen dat de boeken er netjes bijstaan.

Ook een Bukbieb in jouw buurt? 

Dat kan! De initiatiefnemers van De Bukbieb hebben de exacte stappen voor je op rij gezet om dit voor elkaar te krijgen. En wil je niet langs de deuren om de buurt te betrekken in je plan vanwege de coronapandemie? Dan kun je natuurlijk altijd met je buurtgenoten overleggen over de Bukbieb via Nextdoor!

Heel veel leesplezier met elkaar!


Om in contact te komen met je buurt, kunt je inloggen op www.nextdoor.nl. Wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Nextdoor en meer buurtverhalen uit andere dorpen of steden lezen, volg dan deze blogpagina of @Nextdoor (NL) op Facebook

1 reactie

  • Ja Geweldig! Soms fiets ik van biebje naar bieb. Boeken gevonden voor leerlingen middelbare school. Geen smoesjes meer mogelijk: het boek IS er! Dun boekje dan maar? Eric en het klein insectenboek, dunner kan niet. Zelf vond ik de vlinderencyclopedie. Wat een wonder, dat boek vinden maar ook al die mooie afbeeldingen van vlinders.
    De fietstocht dient ook om ruimte te maken in mijn boekenkast, dus die gaan erin en naar de volgende lezer! Fantastisch initiatief.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited