Algemeen

Doe je mee? Verstop en zoek complimentjes in jouw buurt

Geschreven door Eva

Een compliment geven lijkt zo vanzelfsprekend en toch zijn we ontzettend zuinig op het geven ervan. Zonde eigenlijk, want een compliment zorgt voor motivatie én een goed gevoel. Daarom roepen we alle buren op om mee te doen met de #complimentenspeurtocht in aanloop naar 1 maart, Nationale Complimentendag. Er zijn genoeg buren die positiviteit kunnen gebruiken of te geven hebben.

Hoe werkt de speurtocht?

1. ✍️ Schrijf of teken op een briefje een compliment voor de buurt – waarom ben jij trots op je buurt? Of verdient een bepaalde buurtgenoot een compliment? 

2. 📍 Verstop het briefje op een plek in jouw buurt.

3. 🤳Deel een bericht op Nextdoor: gebruik in de titel #complimentenspeurtocht, geef via ‘kaart toevoegen’ aan waar jouw compliment ongeveer verstopt ligt en geef een hint waar op de locatie je buurtgenoot moet zoeken.

4. 🔎 Is jouw compliment gevonden? Dan geeft de vinder in een reactie op jouw bericht aan dat jouw compliment gevonden en ontvangen is. (Aan alle vinders: 🤫 verklap niets over de exacte vindplek en laat het compliment liggen op de plek waar je het gevonden hebt. Op die manier kan de hele buurt meedoen)

Let op: houd je bij het meedoen aan de speurtocht altijd aan de richtlijnen van het RIVM.

Een voorbeeld

Geniet van alle mooie complimenten geven en krijgen! Dit compliment van ons neemt niemand je in ieder geval meer af.


Om in contact te komen met je buurt, kunt je inloggen op www.nextdoor.nl. Wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Nextdoor en meer buurtverhalen uit andere dorpen of steden lezen, volg dan deze blogpagina of @Nextdoor (NL) op Facebook

7 Reacties

 • Wat een super leuk idee Eva…zo kunnen we met elkaar niet alleen een contact leggen,maat tevens onze buurtgenoten een mooi compliment geven.
  Positieve actie. Ik ga meedoen.

 • Ik vind het een hele eer om in Oud Zuid te wonen.

  Een knappe, historische buurt; stil goddelijke architectuur – allemaal gebouwd om indruk te maken volgens de olympische standaard

  De charmante versieringen op de bruggen – smeedijzer en prachtige stenen beelden.

  Honderden merkwaardige stenen friezen op de huizen zijn rondom gepeperd. De traditionele tegels en glas-in-lood details in de deuropeningen.
  De rustige binnentuintjes.

  Er is een verbluffende verscheidenheid aan vogels. Ik heb minstens 12 variëteiten geteld om vanuit mijn raam te zien. ‘S Nachts suizen kleine vleermuizen langs mijn neus terwijl ze snel in de schemering jagen.

  De prachtige klokken luiden vanuit de kerk terwijl de trams voorbij razen – ik ben zo dankbaar dat deze charmante kakofanie de afgelopen 21 jaar het geluid van thuis is.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited