Algemeen

Heb je behoefte aan meer sociaal contact? Maak gebruik van Nextdoor of Stichting JOW!

Geschreven door Eva

Toen we jullie in december vroegen zoveel mogelijk ideeën en initiatieven te delen op Nextdoor om buren te helpen die zich eenzaam voelen, kwamen daar prachtige reacties op. We hebben een aantal ideeën en initiatieven gebundeld op onze campagnepagina

Op hetzelfde moment kregen we ook heel veel reacties van de buren om wie het draait: de buren die minder sociaal contact hebben dan ze willen en zich eenzaam voelen. Dit zijn soms verdrietige berichten, maar het is tegelijkertijd bewonderenswaardig dat deze buren aangeven dat ze behoefte hebben aan meer sociaal contact. We kunnen namelijk niet ontkennen dat er helaas nog steeds een taboe rust op eenzaamheid. 

Uit onze enquête over eenzaamheid onder meer dan 2500 buren blijkt dat 90% iets wil betekenen voor een buurtgenoot die zich eenzaam voelt. Wel geeft 57% aan niet te weten hoe ze deze persoon kunnen vinden. We hopen dat onder andere ons buurtplatform daar verandering in kan brengen. Heb jij behoefte aan meer sociaal contact? Overweeg dan eens de volgende twee opties. 

Maak gebruik van buren op Nextdoor die willen helpen

Uit zowel de enquête als de ideeën en initiatieven die gedeeld zijn door buren naar aanleiding van onze campagne, kunnen we een heldere conclusie trekken: buren willen er voor je zijn. Misschien voelt het als een hoge drempel, maar je zult zien dat de reacties op een berichtje al voor een fijn gevoel zorgen. 

Meld je aan bij Stichting JOW! 

Deze stichting koppelt junioren en senioren met elkaar op basis van verwachtingen en gezamenlijke interesses.  “We hebben de afgelopen jaren talloze matches gemaakt, vooral in de regio Zwolle waar Stichting JOW! is opgestart. We opereren inmiddels landelijk en dat levert nog meer mooie verhalen op van matches tussen jong en oud. Neem als voorbeeld Nick en Mevrouw Wolf. Mevrouw Wolf wilde graag meer weten van het programma Skype, dus Nick ging langs om samen het programma te doorlopen. Het klikte zo goed, dat ze niet alleen met de computer bleven werken, maar ook samen op pad gingen. De KRO-NCRV maakte er een item over.” , vertelt oprichter Tom van Eijk.

We hopen dat je de stap durft te wagen en 2021 voor gezelligheid zorgt door het leren kennen van nieuwe mensen!


Om in contact te komen met je buurt, kunt je inloggen op www.nextdoor.nl.

Wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Nextdoor en meer buurtverhalen uit andere dorpen of steden lezen, volg dan deze blogpagina of @Nextdoor (NL) op Facebook

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited