Algemeen

De beste plekken om aan jouw Sint Maartenroute toe te voegen

Geschreven door Michel Visser

Maandag is het zover! Dan brengen kinderen door heel Nederland weer gezelligheid op straat tijdens het mooiste buurtfeest van het jaar: Sint Maarten.

Op de Sint Maartenkaart in de app van Nextdoor hebben jullie massaal met het ?icoontje aangegeven of kinderen maandag langs kunnen komen om een liedje te zingen en iets lekkers te krijgen. Wat leuk! Weet jij al hoeveel deuren jullie langsgaan en wat de route wordt?

Op basis van de Sint Maartenkaart hebben we een overzicht gemaakt van de beste plekken in Nederland om Sint Maarten te vieren. De stad waar de meeste buren Sint Maarten vieren dit jaar is HAARLEM. En de buurt waar de meeste buurtbewoners op de Sint Maartenkaart hebben aangegeven mee te doen met Sint Maarten is het HOUTVAARTKWARTIER in HAARLEM. Zoals beloofd zorgen wij voor een warme tussenstop in deze buurt met warme chocolademelk voor iedereen. We staan maandag op het THEEMSPLEIN in Haarlem!

Dit zijn de 10 steden waar Sint Maarten het grootst gevierd wordt:

Haarlem
 1. Haarlem
 2. Utrecht
 3. Amsterdam
 4. Almere
 5. Amersfoort
 6. Arnhem
 7. Groningen
 8. Zaanstad
 9. Zwolle
 10. Den Haag

En dit zijn de 10 buurten die Sint Maarten het grootst vieren:

 1. Houtvaartkwartier in Haarlem ?
 2. De Landerijen in Lelystad
 3. Oosteinde in Aalsmeer
 4. Planetenwijk in Haarlem
 5. Parkrijk in Zaanstad
 6. Bomenbuurt in Haarlem
 7. Stripheldenbuurt in Almere
 8. Parc Sandur in Emmen
 9. Bilthoven-Noord, De Bilt
 10. Koninginnebuurt in Haarlem

Heb jij nog geen snoepicoontje aan je huis toegevoegd op de Sint Maartenkaart? Dat kan nog t/m 11 november!

We wensen jullie allemaal heel veel plezier met je buurtgenoten tijdens de Sint Maartenviering maandag en zijn benieuwd hoe het was. Laat je het ons weten via een reactie??

12 Reacties

  • Beste M ekelmans, als je geen snoepicoontjes in jouw omgeving op de Sint Maartenkaart ziet, zijn er helaas geen huishoudens die aangegeven hebben Sint Maarten te vieren. Dit betekent niet dat het niet gevierd wordt. Om hier achter te komen is het goed om eens bij buren of lokale winkeliers te vragen of zij iets over Sint Maarteninitiatieven in de buurt weten. We hopen dat het een mooie avond wordt!

  • Beste Riekje, Hilversum staat inderdaad niet in de top 10, maar als je naar de Sint Maartenkaart gaat kun je zien welke buren in jouw omgeving hebben aangegeven Sint Maarten te vieren. Als je geen snoepicoontjes ziet, zijn er helaas geen huishoudens in de omgeving die aangegeven hebben Sint Maarten te vieren. Groetjes!

  • Beste Petra, dat verschilt per locatie, maar vaak tussen 18.00 uur en 20.00 uur. Fijne Sint Maartenavond!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited