Algemeen Verhalen van leden

Tips van Toplid Martin: een actieve en positieve buurt op Nextdoor

Geschreven door Tess van Boerdonk

De 200ste buur heeft zich aangesloten bij Rokkeveen-West op Nextdoor! En om dat te vieren ging Toplid Martin bij het nieuwste lid langs mét taart. Wij belden Martin, die ons vol enthousiasme vertelde over de rol die Nextdoor speelt in zijn buurt.

Martin van de Lustgraaf is oprichter en Toplid van de buurt Rokkeveen-West. Vanaf het eerste moment heeft hij zich ingezet voor de buurt, juist omdat hij gelooft dat buren samen veel kunnen bereiken. En met succes: samen met zijn buren heeft Martin ervoor gezorgd dat hun Nextdoor-buurt een positieve plek is geworden waar buren altijd bij elkaar terecht kunnen. Ben jij benieuwd hoe je jouw buurt kan laten groeien, actiever kan maken of kan omtoveren tot een plek vol positief nieuws? Lees dan de tips van Martin!

Plaats positieve berichten
Goed voorbeeld doet goed volgen! Om een gezellige sfeer te creëren, is het volgens Martin belangrijk om niet alleen berichten over vermiste katten en gevonden sleutels te delen. Daarom investeert Martin zelf in het delen van positief nieuws. Zo deelt hij veel mooie foto’s van de buurt op Nextdoor, feliciteerde hij recentelijk de geslaagden in de buurt met een foto van de vlaggen die uithingen, en heeft hij een groep gemaakt waarin buren hun passie voor natuurfotografie delen. En dat levert nog meer dan alleen een goede sfeer op, want recentelijk is een natuurfoto van een van de buren in de krant geplaatst!

De uitnodigingskaart
Een buurt groeit makkelijker met behulp van de uitnodigingskaarten, laat Martin weten. Buren worden met deze persoonlijke kaarten snel en op praktische manier uitgenodigd om ook lid te worden van hun Nextdoor-Buurt. Dus ken jij leuke buren die ook zouden willen starten met Nextdoor? Stuur ze dan (gratis) een persoonlijke uitnodigingskaart.

Persoonlijke berichtjes
Natuurlijk kan je je nieuwe buren altijd verwelkomen via hun introductiebericht. Maar hoe leuk is het om als nieuwe Nextdoor-buur een privé-berichtje te ontvangen met een warm welkom? Martin en zijn buren sturen persoonlijke berichtjes naar nieuwe leden, zodat zij zich direct welkom voelen in de buurt. Een extra tip: verwijs je nieuwe buren naar onze hulpartikelen. Uiteraard kunnen ze met vragen altijd aankloppen bij buren, het Toplid of bij ons, maar de artikelen kunnen nog wel eens handig zijn.

Creëer een opiniepeiling
Een opiniepeiling kan ervoor zorgen dat buren actief worden en blijven op Nextdoor. Wanneer je iets zoekt dat iedereen kent en waar iedereen een mening over heeft, voelen buren zich al snel betrokken. En natuurlijk is het fijn om over bepaalde kwesties de mening van je buren eens te horen, toch?

Extra toplid
Ben je het enige Toplid in jouw buurt? Dan is het misschien fijn om een mede-Toplid te zoeken (wij helpen je daar graag mee). Martin benaderde zijn overbuurman hiervoor en sinds ze de taken verdelen is de buurt niet alleen nog verder gegroeid, maar is het Toplidmaatschap ook een stuk leuker geworden!

We hopen dat de tips van Toplid Martin jullie verder helpen om jullie Nextdoor-buurt nog gezelliger en actiever te maken. Uiteraard kan je voor meer tips altijd bij je Toplid of bij ons terecht. Succes en vooral veel plezier!

Ook in de regionale krant Postiljon verscheen een leuk artikel over het succes van Nextdoor in Rokkeveen-West. Lezen kan hier!

1 reactie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited