Bedrijf

Gemeente, politie én buurtpreventie in Hendrik Ido Ambacht op Nextdoor voor communicatie met bewoners

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

Sociale buurtpreventie met organisatieplatform van Nextdoor en onthulling buurtpreventieborden

Een jaar geleden was het buurtpreventieteam uit Hendrik Ido Ambacht het eerste team dat Nextdoor in ging zetten voor communicatie met bewoners. De toevoeging van het sociale aspect tussen buurtbewoners op Nextdoor vormde een belangrijke aanvulling op de traditionele buurtpreventieactiviteiten. Ook burgemeester Jan Heijkoop zag hoe bewoners in Nextdoor een moderne manier vonden om praatjes bij de heg weer tot stand te brengen.

Vandaag is zijn gemeente de eerste die in een unieke samenwerking met wijkagenten, gemeenteambtenaren, handhaving én het buurtpreventieteam gebruik gaat maken van het organisatieplatform van Nextdoor om zo direct met bewoners in gesprek te kunnen. De samenwerking is opgezet in een pilot van 1 jaar.

Gert-Jan Kleinbloesem, coördinator van het buurtpreventieteam is trots op de samenwerking: “Als mensen elkaar alleen al leren kennen via deze app, draagt dat al bij aan de cohesie en daarmee de veiligheid in de buurt”.

Daarnaast zijn door de hele gemeente buurtpreventieborden geplaatst. Burgemeester Heijkoop: “Daarmee bedanken en belonen we buurtpreventie en de gebruikers en stimuleren we andere buurtbewoners om zich ook aan te melden. In Nextdoor zien we een moderne manier om met buurtbewoners in contact te komen, naast onze bestaande communicatiemiddelen. Daarnaast geven we met deze borden ook een signaal af aan mensen die kwaad in de zin hebben.” 

Politie en buurtpreventie onthullen het eerste buurtpreventiebord van Nextdoor.

Politie, gemeente en het buurtpreventieteam onthullen het eerste buurtpreventiebord van Nextdoor.

Burgemeester Jan Heijkoop overhandigt het eerste buurtpreventiebord aan Gertjan Kleinbloesem van buurtpreventie.

Burgemeester Jan Heijkoop overhandigt het eerste buurtpreventiebord aan Gertjan Kleinbloesem van buurtpreventie.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited