Algemeen Verhalen van leden

Poffertjes voor de hele buurt, de winnaar is…

Geschreven door Eva

…de buurt rondom de Boshamerstraat in Dordrecht, waar Gouden Buur Annebel woont, genomineerd door buurvrouw Sylvie!

Misschien heb jij ook wel een bericht op je tijdlijn voorbij zien komen. Buren door het hele land deelden foto’s van hun awarduitreiking aan de buur die ze nomineerden voor de Gouden Buur Award 2021. In Dordrecht bracht Sylvie haar buren samen om buurvrouw Annebel in het zonnetje te zetten.

“We hebben heel goed contact in onze straat. We wonen in een soort volksbuurtje waar iedereen als het lekker weer is voor de deur zit. Toen ik de award thuisgestuurd kreeg voor Annebel heb ik al die buren een appje gestuurd en gevraagd om op donderdag half acht naar de voortuin van Annebel te komen. Iedereen was gelijk enthousaist en Annebel had niks door, haar huis is sowieso de plek waar we vaak samenkomen.”, vertelt Syvie.

Niets is haar te veel

Dat Annebel het verdient om in het zonnetje gezet te worden stond vast voor Sylvie: “Annebel heeft de afgelopen 6 maanden iedere dag voor de buurman gezorgd toen zijn vrouw in het ziekenhuis lag. Ze verzamelt regelmatig de post bij buren die op vakantie zijn, zet containers weg, neemt pakketjes aan van buren en neemt regelmatig boodschappen mee voor een buur. Niets is haar te veel.“

Waardering van de buurt én de postbode

De uitreiking van de award was een grote verrassing. Annebel stond echt even in het middelpunt. ”Dat vindt ze zelf lastig”, vertelt Sylvie, “maar ze verdient het zo. Ik heb haar kunnen zeggen hoeveel ik haar waardeer als buurvrouw en alle andere buren vielen bij door ook te benadrukken wat voor een topper ze is.”

“Toen we een foto van de uitreiking deelden op Nextdoor, kwamen er zoveel leuke reacties. Buurtgenoten die we helemaal niet kennen feliciteerden Annebel zelfs en ook de postbode had het gelezen op Nextdoor en stond er bij stil toen hij Annebel zag. Heel erg leuk!” 

Op 30 oktober wordt de buurt getrakteerd op poffertjes. Dus woon je in de buurt en ben je thuis die dag, vier dit mooie moment dan mee op de Boshamerstraat einde middag. Sylvie en Annebel, geniet ervan!


Om in contact te komen met je buurt, kunt je inloggen op www.nextdoor.nl. Wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Nextdoor en meer buurtverhalen uit andere dorpen of steden lezen, volg dan deze blogpagina of @Nextdoor (NL) op Facebook

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited