Algemeen Verhalen van leden

Burendag 2021: Een blijk van waardering voor 808 Gouden Buren

Geschreven door Michel Visser

Een buurman die zijn buurvrouw voor afspraken naar het ziekenhuis brengt, een buurvrouw die zich al jaren inzet als voorzitter van de wijkvereniging, een buurjongen die voor iedereen de afvalcontainers buiten zet. Stuk voor stuk buren die zich inzetten voor een ander en een grote bijdrage leveren aan het fijne buurtgevoel.

Omdat het eigenlijk onmogelijk is om één Gouden Buur van Nederland te kiezen om in het zonnetje te zetten, verrassen we dit jaar alle 808 genomineerde buren, samen met jou! De awards met de naam van iedere genomineerde buur zijn de deur uit en afgelopen week en komende dagen zoeken jullie naar een mooi moment om deze Gouden Buur in het zonnetje te zetten. Bij twee uitreikingen mochten we afgelopen week al even een kijkje komen nemen…

De stille kracht achter ‘Sonja Kookt voor Noord’


Sonja uit de Amsterdamse Bloemenbuurt-Noord, heeft Kees genomineerd, omdat hij de de stille kracht is achter haar kookinitiatief. Hij brengt twee keer per week eten naar mensen die dit nodig hebben, blijft langer voor een praatje en helpt met kleine reparaties. 

“Kees is gewoon een hele goede buur want hij doet alles voor zijn buurtgenoten. Hij belt bij de mensen aan en maakt een praatje met ze, zo komt hij er vanzelf achter wat ze nodig hebben. Hij helpt mensen regelmatig met klusjes in en rondom het huis. Kees heeft oog voor de eenzame mensen en zorgt ervoor dat ze even gezien worden,” aldus Sonja.

Van achtertuinfeest naar buurttuinfeest


Dankzij Gouden Buur Wieke is de buurt rond de Amersfoortse Liendertsedreef Burendag gaan vieren. Eerst in de achtertuin,  maar met de komst van de buurttuin werd het ‘Buurttuinfeest’ tijdens Burendag steeds uitgebreider gevierd. 

Wethouder Stegeman was bij de uitreiking aanwezig en overhandigde namens het college een Monnikendam beeldje aan de nieuwe Gouden Buur. Dhr. Stegeman: “Het is een terecht compliment aan Wieke! Vol energie wierp zij zich op als ambassadeur voor de buurt, maakte ons enthousiast en zo is de buurttuin behouden.”

Buurtgenoten zijn maandelijks met elkaar in de tuin aan het werk en er worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd zoals ‘kerstboomwerpen’ en paaseieren zoeken. Het effect van iemand die zich inzet voor de buurt is dat we allemaal gezellig bij elkaar binnenwandelen. Omdat je elkaar zodoende vaker ziet, worden er ook meer gezamenlijke activiteiten georganiseerd.


Iedereen ontzettend bedankt voor de nominaties. Hopelijk heeft jouw Gouden Buur de waardering gevoeld die hij of zij verdient. Zie je op Nextdoor een berichtje van een andere uitreiking voorbij komen? Vergeet dan niet om even een fijne reactie te plaatsen onder het bericht. Het leukste bericht wint namelijk het bezoek van een foodtruck voor de hele buurt, 3 uur lang. Bekijk hier de voorwaarden


Om in contact te komen met je buurt, kunt je inloggen op www.nextdoor.nl. Wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Nextdoor en meer buurtverhalen uit andere dorpen of steden lezen, volg dan deze blogpagina of @Nextdoor (NL) op Facebook

7 Reacties

 • Hoi
  Woon nu een dik jaar on berg aan de.maas
  Is opzicht rustig wonen al.mis ik hier wel een en ander
  Zoals winkels dat is lopende bijna niet te doen
  Maar ook aan activiteiten en dan met name voor jeugd jongeren en ouderen
  Voor ouderen is er wel het een en ander maar voir de andere doelgroepen mis ij toch bepaalde activiteiten
  Denk dat daar iets meer voor gedaan kan en mag worden zeker in nu in deze al hectische tijd
  Ook qua bv rommelmarkt of braderie denk ik dat er wat meer gedaan en georganiseerd mag worden
  Voor de rest is het hier prima wonen

 • Vandaag burendag beleefd door samen koffiedrinken met heerlijke koeken en voor de kinderen sap en koekjes en snoepjes en stoepkrijt..altijd een succes

  • Hoi Trijnie, ik wordt hier helemaal blij van & ook inspirerend! Leuk! Gr. Heidi P.s; Hier ook altijd gezellig met kinderfeestjes in de ‘woonggemeenschap’!

 • Leukal die leuke gezellige buren en de foto’s tonen het ook .
  Maar het zou ook aardig maar vooral eerlijk zijn als mensen ook eeens oprecht vertellen hoe erg de buurt achteruit gaat en het steeds meer op een achterbuurt lijkt en de oude oorspronkelijke bewoners verdwijnen maar ik denk dat er maar heel weinig zijn die dat eerlijk zeggen, nou ik wel , een paar buren daar gelaten wordt er totaal geen rekening met elkaar gehouden en als je al je mond open doet kan je een grote bek terug krijgen ongeacht je leeftijd, dus aub kom bij mij niet aan met die “ gezellige” burendag want hier is het over het algemeen ikke ikke ikke, zo dit wilde ik even kwijt en wil ook eigenlijk geen mails hierover meer ontvangen, bij voorbaat dank

 • Woon nu 13 jaar in de Talmastraat straat waar als het nodig is men voor elkaar klaar staat !
  Hier loopt men de deur niet plat maar zal niemand een jaar alleen in huis zitten zonder dat iemand hier maar om kijkt soms even een borreltje met zijn allen hele fijne buren

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited