Algemeen Product

Nieuwe buren leren kennen met de uitnodiging per brief van Nextdoor

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

Deze maand is Nextdoor alweer drie jaar in Nederland om buren makkelijk met elkaar in contact te brengen, zowel online via onze app, als voor een praatje bij de glasbak. In meer dan 6.200 buurten in Nederland wordt de Nextdoor app gebruikt om nieuwe buren te leren kennen, spullen te lenen, buurtinitiatieven van de grond te krijgen en leuke evenementen te organiseren. Hoe meer buren er te vinden zijn op Nextdoor, hoe meer je met elkaar gedaan kan krijgen in de buurt!

Daarom hebben buren via Nextdoor de mogelijkheid om andere buurtgenoten uit te nodigen voor hun buurtapp. Dat kan via een e-mail, sms of WhatsAppje, maar vaak kennen mensen hun buren nog niet en hebben ze geen contactgegevens. Om de drempel om aan te bellen bij vreemden te verlagen, bieden we leden van Nextdoor ook de mogelijkheid om buren uit te nodigen via een brief per post of een flyer. Daar krijgen we weleens vragen over dus vroeg ik onze Community Manager Erwin naar de meest gestelde vragen over onze uitnodigingsbrieven:

Community Manager Erwin

Ik ken mijn buurtgenoot die op de uitnodigingsbrief staat niet, komt deze brief echt van jullie?
Ja, deze brief komt echt van ons! Je buurtgenoot heeft ervoor gekozen om jou uit te nodigen voor Nextdoor. En wij helpen hem of haar een handje door een uitnodigingsbrief namens hem of haar te versturen. Als je lid wordt van jouw Nextdoorbuurt kun je deze buurtgenoot makkelijk leren kennen en zwaai je elkaar de volgende keer gedag op straat. Wel zo gezellig. Omdat iedereen zijn of haar adres eerst moet verifiëren om lid te worden, vind je alleen mensen op Nextdoor die daadwerkelijk in jouw buurt wonen.

Nextdoor goodiebag

Mijn uitnodigingen zijn op en nu ik krijg geen nieuwe meer, hoe kan ik nieuwe brieven aanvragen?
Als buren dankzij jouw uitnodiging lid zijn geworden van Nextdoor, dan krijg jij nieuwe uitnodigingen om te versturen. Als je buurt al veel leden heeft komt er een limiet op het aantal brieven dat je kunt versturen. Je kunt dan natuurlijk nog wel via e-mail of WhatsApp uitnodigen, of via de ouderwetse mond-op-mond reclame. Heb je een bijzonder mooie reden om extra uitnodigingen uit te sturen in je buurt? Dan kun je die bij ons team aanvragen. We hebben overigens ook een leuk promotiepakketje met bijvoorbeeld t-shirts en deurstickers. Mocht je een leuk evenement voor de buurt organiseren of op een andere manier aandacht willen vragen voor jullie buurtapp op Nextdoor, neem dan even contact op!

Buren hebben van mij een uitnodiging gekregen voor Nextdoor, kan dat zomaar?
Als jij er als lid van Nextdoor voor kiest om een brief te sturen naar je buren, dan zorgen wij ervoor dat deze wordt gedrukt en verzonden. Dat kan met één druk op de knop zodat jij zelf geen postzegels hoeft te plakken en naar de brievenbus hoeft. Op deze brief staan de naam en straatnaam van de verzender zodat je buren weten van wie deze uitnodiging afkomstig is. Wij sturen nooit uitnodigingsbrieven zonder dat een lid van Nextdoor daar expliciet opdracht toe heeft gegeven. Heb je daar een specifieke vraag over? Dan helpt ons support team je graag verder. Je bereikt ze via dit contactformulier.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited