Algemeen

Wereld Kattendag: elke dag één kat herenigd met baasje via Nextdoor

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

Op maandag 8 augustus wordt Wereld Kattendag georganiseerd en zoals elk Nextdoorlid weet, is er geen onderwerp zo aanwezig als huisdieren die er even op uit trekken in de buurt! Buurtgenoten plaatsen dagelijks oproepen op Nextdoor over katten die zijn verdwaald, poezen die zijn aangetroffen in een huis of op straat, katten die onverwachte ‘kadootjes’ komen brengen, of baasjes die een tijdelijke oppas tijdens de vakantie nodig hebben.

Elke dag één kat teruggevonden dankzij de buurtapp
Waar je vroeger aan de slag moest met een flyer, kopietjes, plakband en punaises, kun je met de buurtapp gemakkelijk en snel een oproepje plaatsen naar alle buren in je omgeving. Bovendien kunnen buren direct contact houden tijdens de zoektocht en vertellen waar de kat allemaal is gesignaleerd. Ria uit Breda kan erover meepraten: “Dankzij een tip van een buurtgenoot op Nextdoor vond ik mijn Minoes snel terug, wat een opluchting! Met zoveel oren en ogen in de buurt via Nextdoor is het zo fijn om te zien dat mensen met elkaar meedenken toen Minous per ongeluk was verdwaald. Gelukkig bleken buren haar in een speeltuintje te hebben gezien en kon ik haar gauw weer mee naar huis nemen”. Net als Ria wordt er elke dag ergens in Nederland een baasje weer enorm blij gemaakt met een teruggevonden kat via Nextdoor.

De Wereld Kattendag werd in 2002 in het leven door het Internationale Fonds for Dierenwelzijn (IFAW). Dit is natuurlijk best bijzonder omdat we al een algemene dierendag hebben op 4 oktober. Dierenwelzijnorganisaties organiseren op deze dag initiatieven voor zwerfkatten en eigenaren zetten hun tijgertje extra in het zonnetje. Het moge duidelijk zijn; als de kat van huis is, dansen de mui…uhm…staan je buren voor je klaar!

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited