Product Verhalen van leden

Buren delen tips en ervaringen op Nextdoor Eat & Greet

Geschreven door Kitty van Muiswinkel

In buurthuis ‘T Huukske in Arnhem kwamen gisteravond buren uit het hele land bij elkaar voor de allereerste Nextdoor Topleden Eat & Greet. Vier maanden geleden introduceerden we buurtapp Nextdoor in Nederland. Tijd dus om met een hapje en een drankje ervaringen en tips van Topleden uit te wisselen.

Na 10 jaar de buren op de hoek leren kennen
Voor iedereen is de aanleiding om Nextdoor in de buurt te starten anders. De meest gehoorde reden? Gewoon, omdat het leuk het is om nieuwe buren te leren kennen! Soms wonen mensen al 10 jaar bij elkaar om de hoek zonder elkaars naam en verhaal te kennen. Nextdoor maakt het makkelijk om eens te zwaaien of een praatje te maken bij de glasbak. We vinden het bijzonder op deze manier bij te dragen aan nieuwe contacten in de buurt.

4 tips voor succesvolle buurten op Nextdoor
Tussen Topleden onderling werden veel tips gedeeld om de buurt te laten groeien en veel leuke berichten te laten plaatsen. Want hoe meer buren meedoen, hoe sneller je vindt wat je nodig hebt. We delen de top 4 meest besproken tips van de avond.

 1. Buren uitnodigen
  Nodig nieuwe buren uit met een uitnodigingskaartje per post, via WhatsApp of email. En wie heeft de flyer al gedownload om op te hangen in de buurt?
 2. “Bedank” en “Verwelkom” buren op Nextdoor.
  Zo voelt iedereen zich welkom en plaatsen buren sneller een nieuw bericht op de buurtapp.
 3. Omliggende buurten
  Nextdoor wordt nog handiger als je ook contact kunt leggen met de buurten om je heen. Nodig een leuke buurtgenoot verderop uit om ook met Nextdoor te starten.
 4. Pers en promotie
  Benader de wijkkrant voor een stukje over Nextdoor in jouw buurt of vraag ballonnen, vlaggetjes, posters of stickers aan om de hele buurt bekend te maken met Nextdoor. Dit kan via ons contactformulier.

Houd ons blog in de gaten en volg ons op Twitter via @NextdoorNL voor mooie buurtverhalen die op de Eat & Greet zijn gedeeld!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited