Bedrijf

Buurtapp Nextdoor lanceert in Nederland

Geschreven door ndmulti

Met besloten buurtapp bouwen buren aan betere buurten

Vanaf vandaag is de besloten, gratis buurtapp Nextdoor (www.nextdoor.nl) beschikbaar in heel Nederland. De startup uit Silicon Valley koos Nederland als eerste land voor internationale uitbreiding. Vanmiddag werd Nextdoor feestelijk gelanceerd in Amsterdam.

De buurtapp is een laagdrempelig buurtcommunicatieplatform. Op Nextdoor leggen buren snel en gemakkelijk contact met elkaar over alles wat er in de buurt gebeurt. Na een succesvolle pilotperiode bouwen nu al 93 buurten in verschillende steden en dorpen aan een betere buurt; van Uden tot Utrecht, en Rucphen tot Rotterdam. Gemiddeld gaan er 200 gesprekken per dag op Nextdoor over gezellige activiteiten zoals het organiseren van een buurtborrel, over nuttige zaken zoals het lenen van een boor of het verkopen van een kinderfietsje, en over waarschuwingen bij noodgevallen of overlast.

Buren halen meer uit hun buurt met Nextdoor

Tamar van de Paal, Country Manager van Nextdoor: “We organiseren onze sociale en zakelijke netwerken al een tijdje online. Nu is er ook een makkelijke en veilige manier om lokaal te communiceren met de buurman of buurvrouw op de hoek.

Jasper Hooijkaas, buurtoprichter van Nextdoor in Capelle aan den IJssel: “Er zijn in korte tijd al zoveel buurtinitiatieven ontstaan op Nextdoor. Zo hebben we de app al gebruikt om een straatschoonmaakactie op Nieuwjaarsdag te organiseren en een aantal buren hebben elkaar gevonden om samen de straatverlichting op een privéterreintje te vervangen. Nextdoor vervult voor ons de missing link in onderlinge buurtcommunicatie.”

Bewezen technologie
Vier jaar geleden startte Nextdoor in Amerika en inmiddels zijn daar meer dan de helft van alle buurten daar, ruim 92.000 buurten, actief op Nextdoor. De app is er populair om bijvoorbeeld weggelopen huisdieren terug te vinden, samen een buurttuin te onderhouden en om samen met lokale politie criminaliteit te verminderen.

Nirav Tolia, CEO van Nextdoor: “Vanaf het moment dat we met Nextdoor begonnen wisten we al dat het waardevol kon zijn voor alle buurten, waar ook ter wereld. We zijn dan ook enorm enthousiast om Nextdoor nu naar het land te brengen dat bekend staat om zijn sterk sociaal verbonden buurten.”

Betere en veiligere buurten
Nextdoor is niet alleen voor online communicatie, maar draagt ook bij aan meer contact op straat of in de supermarkt. Dat is belangrijk, want in buurten waar mensen veel met elkaar praten gebeuren mooie dingen. Zo ontstond er via Nextdoor in Tilburg een inzamelingsactie voor de Voedselbank, waardoor met Oud en Nieuw 54 gezinnen blij gemaakt werden.

Op de buurtkaart zien buren precies hoe de buurt eruit ziet en wie waar woont. Het platform is zo ingericht dat buren op een betrouwbare manier informatie kunnen uitwisselen. Alle leden worden geverifieerd en buren kunnen zich alleen aanmelden met een echte naam. Zo kan iedereen erop vertrouwen in een veilige omgeving met elkaar te praten. Alle informatie die gedeeld wordt op Nextdoor is beschermd en voor niemand buiten de buurt toegankelijk. Ook kan informatie niet worden gevonden door Google of andere zoekmachines. 

Nederland eerste stap naar het buitenland

Nextdoor breidt als eerste uit naar Nederland, omdat het een van de meest sociaal betrokken landen ter wereld is en Nederlanders nieuwe technologie snel omarmen.

Neelie Kroes, Ambassadeur Dutch StartupDelta over de komst van Nextdoor: “Het is geweldig om te zien dat zo’n mooie speler uit Silicon Valley juist Nederland kiest als eerste stap naar het buitenland. En met reden, Nederlanders staan open voor nieuwe technologie, wij spreken onze talen en bovendien zijn wij wereldkampioen sociaal-netwerken. Wij vormen daarmee een uitstekend testbed voor internationale bedrijven die willen uitbreiden naar Europa.”

Over Nextdoor

Nextdoor is een besloten buurtapp, beschikbaar in de App store en de Google Play Store, of op het web via www.nextdoor.nl. Als Nextdoor al beschikbaar is in de buurt kunnen nieuwe leden zich direct aanmelden. Als de buurt nog niet is opgericht, nodigen we sociaal actieve buren uit zich aan te melden en Nextdoor in de buurt op te zetten.  

Nextdoor is een niet-beursgenoteerd bedrijf met de steun van prominente investeerders, waaronder Benchmark, Greylock Partners, Tiger Global Management, Kleiner Perkins en Caufield & Byers.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited