Algemeen

5 tips om samen met buurtgenoten geld te besparen

Geschreven door Eva

De energierekening, boodschappen, benzineprijzen, kosten voor de kinderopvang, de huizenmarkt. Dit zijn nog maar een paar onderwerpen van de vele gesprekken die we met elkaar voeren over de stijgende prijzen en de uitdagingen die daarbij komen kijken. We hebben 5 Nextdoor-tips op rij gezet om jouw maandelijkse kosten een klein beetje omlaag te brengen door samen te werken met buurtgenoten. 

1. Vraag je buren om bespaar-tips 

Uitdagingen zorgen er vaak ook voor dat we in creatieve oplossingen denken. Wat doe jij zelf om geld te besparen en weet jij wat je buurtgenoten doen? Door tips uit te wisselen kom je op nieuwe ideeën die jou hopelijk helpen om jouw persoonlijke kosten omlaag te krijgen. 

2. Deel tweedehands spullen met elkaar via Gratis & te Koop

Zitten jouw kasten standaard te vol of ben je juist op zoek naar een item, waarvan een tweedehands exemplaar volstaat? Op Gratis & Te Koop deel je tweedehandsspullen met elkaar in jouw buurt. Soms gratis, soms voor een klein prijsje en gewoon om de hoek.

3. #Durftevragen om spullen die je maar af en toe gebruikt

Heb jij dat ook weleens? Je geeft een feestje en hebt statafels nodig. Of je bent aan het klussen en komt erachter dat je bepaald gereedschap mist voor jouw klus. Zonde om deze items nieuw aan te schaffen, terwijl er waarschijnlijk een buurtgenoot is die dit thuis heeft liggen en het je graag leent. Nee heb je, ja kun je krijgen, #durftevragen.

4. Werk samen met buren als je je huis wilt isoleren

Als je huis goed geïsoleerd is kan dat natuurlijk enorm veel schelen qua energiekosten, maar lang niet alle huizen zijn goed geïsoleerd. Als je hier wel in wilt investeren kan het in je voordeel werken als je deze plannen met andere buurtgenoten uitvoert en samen op zoek gaat naar een aannemer die dit kan doen en isolatiemateriaal in één keer kan bestellen.

5. Deel stekjes met elkaar in een tuinier-groep

Het is dan wel guur, nat en donker buiten, toch kan een beetje dromen over die lentedagen en groen om ons heen geen kwaad toch? Ieder jaar zien we weer heel veel buren stekjes met elkaar uitwisselen op Nextdoor. Een geweldige manier om kosten te besparen en gelijk met buren in contact te komen die ook groene vingers hebben.

Heb je zelf nog een ander goed idee om kosten te besparen? Laat het je buren weten via #Bespaartips.

Ondernemers opgelet! Heb jij een lokaal bedrijf? Dan kan je op Nextdoor een bedrijfspagina aanmaken, waarmee je in contact komt met buren, berichten in de feed plaatst en nieuwe klanten werft. Handig toch?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited