Algemeen

6 ideeën om iedere buur een warm gevoel te geven deze feestdagen

Geschreven door Eva

Wist je dat 1 op de 8 buren alleen is tijdens de feestdagen en dit jammer vindt. Dit blijkt uit een Nextdoor-opiniepeiling, waarin we jullie vroegen hoe je kerst viert dit jaar. Om er samen voor te zorgen dat iedereen een buurt heeft om op te bouwen tijdens de feestdagen, hebben we 6 ideeën op rij gezet waarmee je via Nextdoor iets voor een buur kan betekenen.

1. Nodig een buur uit aan jouw kersttafel 

In Almere schoof Tony aan bij Kim en haar familie en in Vijfhuizen zette Claudia’s familie de deur open voor Dolf. Afgelopen jaren hebben veel buren elkaar voor het eerst ontmoet aan de kersttafel, wat voor mooie vriendschappen in de buurt heeft gezorgd. Heb jij ook een plekje vrij aan de kersttafel dit jaar?

2. Verras een buur met een kerstcadeau via Gratis & Te Koop

Met de stijgende kosten afgelopen tijd is kerstcadeautjes kopen lang niet voor iedereen mogelijk. Kan jij dit wel of heb je een leuk cadeautje in huis waar je een buur blij mee maakt? Geef dit cadeautje dan weg via Gratis/Te Koop op Nextdoor. Zet in de titel van jouw item ‘Cadeautje 🎁’ en tover een lach op het gezicht van een buur.

3. Wens je buren fijne feestdagen

Een klein gebaar kan al zoveel betekenen voor de sfeer in een buurt. Help jij mee om december-positiviteit te verspreiden door je buurtgenoten fijne feestdagen toe te wensen?

4. Laat de buurt meegenieten van jouw zelfgemaakte oliebollen

Sta jij dit jaar weer boven de olie om verse oliebollen te bakken? Heerlijk! Vaak bak je er eigenlijk te veel om zelf op te eten. Hoe leuk is het dan als een buurtgenoot kan meegenieten van jouw bakkunsten?

5. Deel of bezoek evenementen in jouw buurt

Organiseer je een evenement rondom de feestdagen of ben je benieuwd of er een leuk evenement in jouw buurt is? Kijk dan eens bij ‘ontdekken’ op Nextdoor. Via de groene knop maak je eenvoudig een evenement aan, die vervolgens in de lijst met evenementen in jouw buurt en op het kaartje verschijnt. Handig toch?

6. Versier de buurt ook online via kerstfoto’s van jouw buurt

Word jij ook zo blij van al die lichtjes in het straatbeeld? Maak een foto van jouw favoriete plekje in de buurt tijdens de feestdagen en deel het met je buren op Nextdoor. Zo maak je jouw buurt niet alleen offline gezellig, maar ook online!

Bedankt voor jouw inzet in de buurt. Nextdoor wenst je gezellige kerstdagen toe en een mooi 2023!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited