Algemeen

6 ideeën om iedere buur een warm gevoel te geven deze feestdagen

Geschreven door Eva

Wist je dat 1 op de 8 buren alleen is tijdens de feestdagen en dit jammer vindt. Dit blijkt uit een Nextdoor-opiniepeiling, waarin we jullie vroegen hoe je kerst viert dit jaar. Om er samen voor te zorgen dat iedereen een buurt heeft om op te bouwen tijdens de feestdagen, hebben we 6 ideeën op rij gezet waarmee je via Nextdoor iets voor een buur kan betekenen.

1. Nodig een buur uit aan jouw kersttafel 

In Almere schoof Tony aan bij Kim en haar familie en in Vijfhuizen zette Claudia’s familie de deur open voor Dolf. Afgelopen jaren hebben veel buren elkaar voor het eerst ontmoet aan de kersttafel, wat voor mooie vriendschappen in de buurt heeft gezorgd. Heb jij ook een plekje vrij aan de kersttafel dit jaar?

2. Verras een buur met een kerstcadeau via Gratis & Te Koop

Met de stijgende kosten afgelopen tijd is kerstcadeautjes kopen lang niet voor iedereen mogelijk. Kan jij dit wel of heb je een leuk cadeautje in huis waar je een buur blij mee maakt? Geef dit cadeautje dan weg via Gratis/Te Koop op Nextdoor. Zet in de titel van jouw item ‘Cadeautje 🎁’ en tover een lach op het gezicht van een buur.

3. Wens je buren fijne feestdagen

Een klein gebaar kan al zoveel betekenen voor de sfeer in een buurt. Help jij mee om december-positiviteit te verspreiden door je buurtgenoten fijne feestdagen toe te wensen?

4. Laat de buurt meegenieten van jouw zelfgemaakte oliebollen

Sta jij dit jaar weer boven de olie om verse oliebollen te bakken? Heerlijk! Vaak bak je er eigenlijk te veel om zelf op te eten. Hoe leuk is het dan als een buurtgenoot kan meegenieten van jouw bakkunsten?

5. Deel of bezoek evenementen in jouw buurt

Organiseer je een evenement rondom de feestdagen of ben je benieuwd of er een leuk evenement in jouw buurt is? Kijk dan eens bij ‘ontdekken’ op Nextdoor. Via de groene knop maak je eenvoudig een evenement aan, die vervolgens in de lijst met evenementen in jouw buurt en op het kaartje verschijnt. Handig toch?

6. Versier de buurt ook online via kerstfoto’s van jouw buurt

Word jij ook zo blij van al die lichtjes in het straatbeeld? Maak een foto van jouw favoriete plekje in de buurt tijdens de feestdagen en deel het met je buren op Nextdoor. Zo maak je jouw buurt niet alleen offline gezellig, maar ook online!

Bedankt voor jouw inzet in de buurt. Nextdoor wenst je gezellige kerstdagen toe en een mooi 2023!

12 Reacties

 • Nee ik ben zowat 90 en ga bij de kinderen kerst vieren, en voor de rest maak ik mijn niet zo druk jullie allemaal hele fijne feestdagen en een gezond 2023

 • Hoi buurtje,

  Wij doe helaas niet mee met kerst, maar voor de buren wens ik fijne en warme dagen toe.

  Groetjes Siham

 • Ik heb dit jaar 125 kerstkaarten gemaakt voor met name ouderen en minder validen. Daarnaast heb ik in de hal weer een kerstboom met een kribbe geplaatst, waarbij de lichtjes in deze donkere dagen blijven branden. Dat doe ik, omdat de zichtbare kerst met name voor hen verdwijnt weer zichtbaar te maken. Daarnaast heb ik altijd op 1 van de kerstdagen, die ik thuis ben altijd iemand aan tafel.
  Vaak ligt een kleine geste zomaar om de hoek. Gelukkig heb ik dit jaar een bank voor de ingang kunnen realiseren in samenwerking met het Oranjefonds en Beveland Wonen.
  Sociaal omgaan met mensen is niet alleen met kerst, maar een heel jaar. Men kan en doet daarom regelmatig een beroep op mij. Het is fijn om zo iets voor iemand te kunnen betekenen.

 • dag eva, mocht er behoefte zijn aan een wat grotere aanpak van een kersttafel dan kan ik dat verzorgen. ik ben gewend om voor grotere groepen te koken en cateren. als er ergens een lokatie is war je 10/20/30/40 deelnemer bij elkaar zou willen brengen, ben ik je man om het eten te verzorgen.

  rob

 • deze kerst ben ik uitgenodigd :
  vorige jaar had ik zoiets als :voor mij geen kerst meer
  mijn vrouw was pas overleden
  en dat was voor mij: mijn hele leven in een persoon
  dus een hele grote verlies: nu nog steeds
  ik heb een hele goede buur
  een een paar goede echte vrienden
  en heel veel herinnering
  goede herinnering ….

 • Wat een goed initiatief,
  bij ons komt een Oekraiense met haar 2 kindjes eerste kerstdag.
  maar eerst as zaterdag gaan we naar een kerstconcert van Het Lysenko Koor,
  ze zingen Oekraiense volksliederen en profane liederen.
  zaterdag 17 december om 15.00 in de Nicolaaskerk in Nieuwegein .
  De toegang is gratis.
  wens iedereen fijne feestdagen

 • IK vind de opzet niet verkeerd, maar we hebben hier in de Zanglijsterstraat niet zo’n contact met elkaar
  En ik heb als 83 jarige geen behoefte om dit te activeren
  In de ene buurt is nu eenmaal wat drukker als in de andere

 • Beste Eva,

  Het is een heel mooi initiatief, maar ik kan niet meer drukte aan dan dat ik nu heb. Misschien het volgend jaar. Fijne feestdagen en een gelukkig 2023. Bedankt voor je inzet voor mensen die dat nodig hebben. Met vriendelijke groet,
  Werner

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited