Verhalen van leden

Haags Dierencentrum geholpen door buurtgenoten via Nextdoor-oproepje van Saskia en Max

Geschreven door Eva

Toen Max en Saskia hoorden dat het Haags Dierencentrum handdoeken tekort kwam besloten ze direct tot actie over te gaan. Ze startten een inzamelingsactie via Nextdoor en werden verrast door de vrijgevigheid van buurtgenoten. “We hoopten op een paar vuilniszakken vol, maar dit resultaat hadden wij nooit durven dromen! We hebben een busje moeten huren om de handdoeken, maar ook voer, speelgoed, tuigjes en manden, naar het asiel te brengen. De buurt is zeer vrijgevig geweest. Ik krijg er nog kippenvel van!”, vertelt Saskia.

Een klein meisje kwam haar lievelingsdeken doneren, omdat ze gehoord had dat de diertjes het hard nodig hadden. Je kon me opvegen. Super lief!

Nieuwe buren, nieuw netwerk 

Saskia en Max zijn 17 jaar samen en verhuisden in 2019 van Voorburg naar De Lanen in Den Haag. “Wij wonen nog niet zo lang in deze buurt, maar in onze oude buurt zetten we regelmatig inzamelingsacties op voor dierenorganisaties. Dit wilden we weer doen in onze nieuwe buurt, maar we kenden nog niet veel mensen. Via Nextdoor konden we heel veel buurtgenoten bereiken en daarom plaatsten we een oproepje. Het is echte een buurt-effort geweest, zonder de buurt waren we nooit zo succesvol geweest met de inzameling.” 

Hartverwarmende donaties

Door een aantal donaties werden Saskia en Max echt geraakt. “Een klein meisje kwam haar lievelingsdeken doneren, omdat ze gehoord had dat de diertjes het hard nodig hadden. Je kon me opvegen. Super lief! Ook werden we echt stil van een stel dat voor 70 euro aan eten wilde doneren. Als dat niet al lief genoeg was, kwamen ze ook nog spullen voor het dierenasiel brengen”.

Aanpak

“We hebben van tevoren naar de behoefte van het asiel gevraagd. Ze gaven aan dat zij geen geopende voerverpakkingen konden aannemen, maar na een telefoontje met de vogelopvang een paar straten verder, leerden we dat ze dit daar wel heel hard konden gebruiken. We hebben de ingezamelde spullen in 2 rondes langsgebracht bij het asiel en bij een vogelopvang.  Eerst de handdoeken, want de nood was hoog. Daarna het eten en overige spullen zoals speelgoed, tuigjes, krabpalen en mandjes.”

Behoefte aan schoonmaakspullen 

Dit zal niet de laatste inzamelingsactie zijn voor Saskia en Max. “Bij een volgende inzamelingsactie gaan we ook schoonmaakspullen vragen, daar schijnen dierenorganisaties om te springen. De vogelopvang heeft bijvoorbeeld behoefte aan Dreft en geen B-merk, omdat Dreft het beste vet en olie verwijdert van olie-besmeurde dieren. Schoonmaken hoort bij een goede hygiëne van de dieren en de aanschaf van schoonmaakspullen is een grote kostenpost voor hen. Wellicht kunnen we er een voorjaarsschoonmaak-inzamelingsactie van maken!”

Bedankt voor jullie waardevolle actie Saskia en Max en het delen van jullie verhaal! 


Om in contact te komen met je buurt, kunt je inloggen op www.nextdoor.nl. Wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Nextdoor en meer buurtverhalen uit andere dorpen of steden lezen, volg dan deze blogpagina of @Nextdoor (NL) op Facebook

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited