Algemeen

Het begint met even zwaaien 👋

Geschreven door Eva de Vaan

Is er bij jou deze week al een lach op je gezicht getoverd door een buur of de buurt? 

Woonplezier zit ‘m in de kleine dingen: de postbode die je elke ochtend begroet. De overbuurvrouw die zwaait als ze je in de woonkamer ziet zitten. De café-eigenaar die weet hoe jij je koffie drinkt. De buurman die vraagt of hij nog een boodschap mee kan nemen. Een beer voor het raam. De onbekende buur die een reactie plaatst bij jouw Nextdoor-bericht.  

Een klein gebaar kan een groot effect hebben op iemands woongenot en het sterk maken van buurten. Onze nieuwe uitstraling is daarom geïnspireerd op zo’n klein gebaar: zwaaien, het gebaar waarmee vaak het eerste buurtcontact wordt gelegd. 

Maar niet alleen offline zorgt dit kleine, krachtige gebaar voor buurtcontact, online werkt het hetzelfde.

Zie jij weleens een berichtje voorbijkomen van een buur die zichzelf voorstelt, omdat hij of zij nieuw is op Nextdoor? De ene buur vertelt in zo’n berichtje iets over zichzelf (woonsituatie, hobby’s, huisdieren, leeftijd, etc.) en een andere buur houdt het bij een korte begroeting.

Hoe lang je ook van stof bent, iedere buur op Nextdoor vindt het leuk om een reactie te krijgen. Een ❤️, 💐 of korte reactie kan al een glimlach op iemands gezicht toveren en voor sterk buurtcontact zorgen. 


Om in contact te komen met je buurt, kunt je inloggen op www.nextdoor.nl .

Wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Nextdoor en horen over mooie buurtverhalen uit andere dorpen of steden, volg dan deze blogpagina of @Nextdoor (NL) op Facebook.

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited