Verhalen van leden

De zoektocht van gastblogger Sjoukje naar een blokfluitdocent

Geschreven door Nextdoor Gastblogger

Hallo, ik ben Sjoukje en woon met mijn man en twee dochters met veel plezier in Haarlem. Ik ben al enige tijd lid van Nextdoor en reageer soms op oproepjes en plaats zelf af en toe een vraag.

Muziekschool in de buurt gezocht

Ruim een jaar geleden haalde onze jongste dochter zwemdiploma B en mocht ze eindelijk, net als haar oudere zus, twee sporten uitkiezen. Vol enthousiasme riep ze: “Blokfluiten en tekenen!”. Nadat we uitgelegd hadden dat sporten toch echt iets is met beweging hebben we een compromis gesloten: blokfluiten en schaatsen. Na een zoektocht op Internet vond ik een muziekschool in de buurt en heb ik een mail gestuurd. Antwoord: geen plek. Omdat ik verder niemand kende die blokfluitles volgde heb ik een oproep op Nextdoor geplaatst. Daar reageerde iemand heel enthousiast op met de naam van Brigitte de Klerck. 

Blokfluitjuffie’ Brigitte

We hebben contact met Brigitte opgenomen en na de zomer is Milla (toen 7 jaar) bij haar begonnen. Via Brigitte hebben we twee blokfluiten gekocht, zodat ik af en toe samen met Milla zou kunnen fluiten. Hoewel het dagelijkse oefenen niet altijd vanzelf ging, heeft Milla vanaf de eerste les haar ‘blokfluitjuffie’, zoals ze Brigitte steevast noemt, in haar hart gesloten. Ze gaat altijd met plezier naar Brigitte toe en komt vol energie en vrolijkheid weer thuis.

De eerste uitvoering

Tijdens de eerste uitvoering waar ze bij was, kreeg Milla heel veel ‘oh’s’ en ‘ah’s’ vanuit de zaal. Milla is veruit de jongste leerlinge van Brigitte en het was ontzettend leuk om te zien hoe ze vol overgave ‘Koekoek’, ‘Mieke heeft een lammetje’ en ‘Gaudette’ stond te spelen.

Blokfluiten via Skype

Toen de coronapandemie uitbrak is Brigitte overgeschakeld op lesgeven via Skype, zodat het gewoon door kon gaan. Brigitte zingt en speelt liedjes in voor Milla die ze op haar website plaatst en die Milla kan gebruiken wanneer ze thuis oefent. Toen we op een vrijdagmiddag bedachten dat het leuk zou zijn om de ‘Imperial March’ van Star Wars op de blokfluit te kunnen spelen, hebben we Brigitte een app’je gestuurd. ’s Avonds kregen we in de mail al de bladmuziek en in dat weekend hebben Milla en ik samen het deuntje meerdere keren gespeeld. Er is bij Milla geen enkele twijfel dat ze na de zomer doorgaat met lessen bij Brigitte. Ze kan inmiddels noten lezen en haalt een prachtig geluid uit haar blokfluit. 

Nextdoor is een ideale app voor als je iets zoekt in je eigen buurt. We hebben er naast Milla’s fijne blokfluitjuf bijvoorbeeld tot twee keer toe een hele fijn oppas gevonden. Ik raad de app dan ook regelmatig aan en zal er in de toekomst ook zeker zelf gebruik van blijven maken. 


Bedankt voor dit mooie verhaal, Sjoukje! Wil jij ook je verhaal delen op onze blogpagina? Stuur dan een mailtje naar communicatie@nextdoor.com.

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited