Verhalen van leden

Welkom gastbloggers! Werner uit Den Haag

Geschreven door Nextdoor Gastblogger

Hi, ik ben Werner. Ik ben opgegroeid in Moerwijk en verhuisde in 2005 naar Rustenburg-Oostbroek. Vorig jaar ben ik samen met mijn vriendin en dochtertje verhuisd naar een groter huis in dezelfde wijk. We hielden rekening met toekomstige gezinsuitbreiding en – niet geheel toevallig – kwamen we er tijdens het klussen in het nieuwe huis achter dat ze zwanger was. Ik had nooit gedacht dat ik me ooit gelukkig zou kunnen voelen met een verfkwast in de hand.

Nu wonen we met zijn vieren aan een rustige straat in deze gemoedelijke wijk. Met een speeltuintje voor de deur kijk ik uit naar het moment dat de kinderen oud genoeg zijn om zichzelf daar te vermaken. Dat mama en ik niet hoeven te helpen op het klimrek of de schommel te duwen. Daarnaast lopen er veel katten door de buurt. Ik hou ervan. We hebben er zelf ook twee.

Er zijn veel ouders met jonge kinderen in de buurt, alle voorzieningen zijn om de hoek en de buren gaan leuk met elkaar om. Ik heb niet eerder zoveel mensen op straat gezien met Halloween als afgelopen jaar. Ik ben zelf meer het type om op een koude herfstavond met mijn reguliere kloffie aan binnen te blijven. Lekker met de kat op schoot. Mijn dochtertje en vriendin dachten er anders over, dus greep ik de gelegenheid aan om de buren te leren kennen. Mijn dochtertje was Spiderman. Ik was verkleed als een meneer die liever binnen zit met gewone kleren aan.

Tijdens deze strooptocht vertelde een spook met een hakbijl door zijn hoofd en een ooglapje voor dat hij veel contact heeft met buurtbewoners middels Nextdoor. Als een spook met een ooglapje dat zegt is mijn interesse gewekt. Ik heb me de volgende dag aangemeld.

Door Nextdoor heb ik de buurt beter leren kennen. Ik verbaasde me over de hoeveelheid lieve mensen die in tijden van corona hulp boden aan mensen die slecht ter been waren of krap bij kas zaten. Het voelt goed om elkaar op deze manier te kunnen helpen én om in contact te komen met andere buurtbewoners. Wel viel het me op dat erg veel katten weglopen in de buurt. 

Verder werkt het zalvend om boosheid te kunnen delen over ergernissen in de buurt. Wegwerkzaamheden die te lang duren, afval dat naast de containers wordt gedumpt of fietsen die worden gestolen. De collectieve verontwaardiging leidt soms zelfs tot oplossingen. Er zijn fietsen teruggevonden. Katten komen terecht. Buurtbewoners durven elkaar weer aan te spreken op onwenselijk gedrag, gesterkt door de medestand op Nextdoor. Trouwens, overweeg je kat chippen.

Uiteindelijk is Nextdoor voor mij een hulpmiddel om gevoel te houden met de buurt. In een grote, drukke stad als Den Haag is het makkelijk om langs elkaar heen te leven. Daardoor is andermans mores vaak niet zichtbaar en kan je blind raken voor de mensen om je heen. Het voelt daarom goed om op deze manier in contact te komen met buurtbewoners en zo deel uit te maken van een gemeenschap in plaats van een anonieme buur te zijn. 

Daarnaast vind ik A4tjes van vermiste katten op bomen echt niet meer kunnen anno 2020.


Dank je wel voor je mooie, humoristische verhaal Werner!

Wil jij ook een keer onze blogpagina overnemen en een mooi verhaal delen over de manier waarop je in contact bent gekomen met je buurt via Nextdoor? Stuur dan een mailtje naar communicatie@nextdoor.com.

3 Reacties

 • Hoi Werner ,

  Bedankt dat je ons meenam bij jou de buurt in. Leuk om te horen hoe het daar gaat.
  Wij wonen in een oude volksbuurt in Hengelo. Gezellige mensen en 10 min. vanaf het centrum .
  Nextdoor geeft de mogelijkheid om iets mee te delen of om iets te vragen. Veel geluk met je gezin.

 • Jammer genoeg is niet iedereen zo’n bofkont als jij Werner. Het scheelt als je kindjes of een hondje hebt, dan hebje nog wel aanspraak!
  Maar als oudere op een flat is het minder leuk…..daar helpt geen nextdoor aan!

  • Beste Paulina.
   Dank voor uw reactie. Ik begrijp dat het als oudere in een flat lastig is om aanspraak te krijgen, wat vervelend om te lezen.

   Ik heb een paar maanden terug eens heb gereageerd op een bericht van een dame op leeftijd uit de buurt. Ze durfde geen boodschappen te doen ivm Corona en vroeg of iemand haar kon helpen. Ik bood aan om haar te helpen en toen ik de boodschappen bracht vertelde ze me geëmotioneerd dat het eigenlijk een smoes was en dat ze op deze manier eigenlijk in contact wilde komen met buurtbewoners.

   De drempel was voor haar te groot om dit eerlijk te benoemen. Nu heeft ze veel meer contact en aanspraak in de buurt. Ik wip regelmatig langs met mijn dochtertje voor een bakje koffie. Ik vertelde haar dat ik ook graag in contact was gekomen als ze op Nextdoor had aangegeven dat ze de buren wat beter had leren kennen.

   Vriendelijke groet,
   Werner

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited