Verhalen van leden

Marielle leerde via Nextdoor buren kennen om mee te wandelen

Geschreven door Eva

Per 1 juni vervalt het verbod op groepsvorming in de open lucht en mag je weer buiten samenkomen zolang je anderhalve meter afstand houdt, niet verkouden of benauwd bent of koorts hebt. Misschien wel een mooi moment om nieuwe mensen in je buurt te leren kennen en een wandelgroepje te starten, net als de 35-jarige Marielle.

Marielle verhuisde begin dit jaar van het Noord-Hollandse Amsterdam met ruim 850.000 inwoners, naar het Groningse Scheemda met bijna 5000 inwoners. Om mensen te leren kennen deed ze op Nextdoor een oproep om een wandelgroep te starten. Met succes! Er ontstonden vriendschappen en ze leerde de omgeving kennen. We spraken Marielle over haar nieuwe leven in Scheemda. 

Grandioos wonen

“Ik ben geboren en getogen in Amsterdam waar ik bijna mijn hele leven heb gewoond, behalve in de vier jaar dat ik in Istanbul (Turkije), Tripoli (Libië) en Sophia (Bulgarije) woonde. Ik werd verliefd op een huis dat ik in Scheemda vond, het voelde meteen goed toen ik binnenstapte. Ook kan ik me goed herinneren dat ik het dorp binnenkwam en er een bord stond met ‘Grandioos wonen’. Dat is ook echt zo! Ik woon nu samen met mijn twee grote American Staffords en kat. Misschien kennen wel meer mensen mijn twee honden, dan mij. Hahahaha!”

Nieuwe plek, nieuwe vrienden

“Ik wilde graag mensen leren kennen en het leek me handig dit via de app te doen. Ik heb een wandelgroep-oproep gedaan en hoopte daar vrienden mee te maken. Dat is gelukt! Voor ik het wist had een aantal mensen gereageerd en met sommigen heb ik nog altijd contact. De oproep via de app heeft mij helpen inburgeren in Scheemda. 

De waarde van contact met buren

“Het contact met de buurt is belangrijk voor mij, omdat ik me anders geïsoleerd voel. Contact met buren zorgt ervoor dat ik me voel opgenomen in de buurt en daar word ik gelukkig van. Ik ben al een beetje een vreemde eend in de bijt en het heeft dan geen nut om dat te benadrukken door mezelf af te zonderen. Via Nextdoor heb ik ook het gevoel dat ik weet wat er speelt in het dorp en ik vind het fijn dat de mogelijkheid er is om hulp te vragen via Nextdoor en hulp te bieden als iemand dat nodig heeft.”

Je welkom voelen

“Door mijn wandel-oproep heb ik meerdere vriendschappen gesloten, iedereen heeft wel wat waardoor die persoon uniek en speciaal is. Het is fijn wonen hier. Ik heb me sinds dag één ontzettend welkom gevoeld. Ik weet niet of iedereen écht iedereen kent, maar ik heb wel het gevoel dat er met mate op je gepast wordt en dat iedereen tegelijkertijd in zijn eigen waarde wordt gelaten.” 

Een tip van Marielle

Tot slot een tip van Marielle als je het spannend vindt een oproep te plaatsen: “Ik vond het ook spannend! Mijn tip is om maar gewoon je ogen dicht te doen en op de knop ‘submit’ te drukken. Hahahaha! Diep ademhalen, een duik in het diepe nemen en er voor gaan!”Wil je meer weten of de versoepeling per 1 juni van de maatregelen om het coronavirus in te dammen? Lees hier de stappen na 1 juni in eenvoudige taal.

Ben je nog geen lid van Nextdoor? Download dan de Nextdoor-app of ga naar https://nextdoor.nl om je aan te sluiten bij jouw buurt en in contact te komen met je buren.

1 reactie

  • Wat een goed verhaal! Ik herken mezelf wel in Mariëlle. Ben als ‘vreemde eend’ op zoek naar een rustigere, maar toch sociale plek om te wonen. Als ik via Nextdoor verbindingen kan leggen zou dat echt geweldig zijn.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited