Algemeen Product

Gereedschap nodig? Deel het in je buurt!

Geschreven door Eva

Ga jij thuis klussen of in de tuin werken? Dan ken je vast wel dat moment waarop je niet verder kunt, omdat je belangrijk gereedschap mist. Dat is niet zo gek, want soms gebruik je gereedschap maar één keer. Daarnaast heeft niet iedereen opslagruimte en kost gereedschap behoorlijk wat geld. 

Gelukkig vinden veel buren het fijn om je te kunnen helpen. Heb je bijvoorbeeld een heggenschaar nodig, een verstekbak of een hogedrukreiniger dit weekend? Vraag dan via Nextdoor of je dit kunt lenen van iemand uit de buurt. Er is altijd wel een buur die heeft wat jij zoekt en van wie je dit mag lenen. Heb jij iets nodig voor jouw klus dit weekend? 

Online groep vol gereedschap: de Deelschuur

Komt het vaker voor dat er in jouw buurt gereedschap wordt gedeeld? Dan kun je ook een groep aanmaken op Nextdoor. Iedereen in jouw buurt die van klussen of tuinieren houdt kan zich bij de groep aansluiten. Zo heb je samen online toegang tot een schuur vol gereedschap in jouw buurt. Goed voor je buurt, het milieu en je portemonnee.

Succes met klussen dit weekend!

44 Reacties

 • Wat een leuk initiatief! Wat betreft grotere (en duurdere) gereedschappen zien we dat helemaal voor ons. Omdat goed gereedschap echter steeds betaalbaarder wordt zien we toch dat mensen deze investering graag voor zichzelf doen.

 • Om gereedschap te lenen , is ook een kwestie van vertrouwen. Ik heb het een aantal jaren gedaan bij Peerby. De laatste paar keer , kreeg ik elektrisch gereedschap terug , vier maal , waarvan drie maal defect terug. En dan weet men van niets. Ik heb ervan geleerd , en begin er nooit meer aan.

  • Beste Simon dat gebeurt je eens maar daarna nooit weer. Ik leende ook iets uit en het was prompt kapot. Dus een uitleen project is leuk alleen bedenk wel waar aan je begint. De beste vriendschappen kunnen hierdoor kapot gaan en dat is eeuwig zonde. Verder is het zo dat de meeste mensen kunnen best hun gereedschappen voor dagelijks gebruik zelf betalen en het hoeft niet het duurste spul te zijn, met vriendelijke groeten Eveline

  • Hallo, ik heb mijn leven lang gereedschappen verkocht en wat U vertelt hoorden we, op de zaak, bijna dagelijks. Ik kan dat uitlenen dan ook van harte afraden. De prijzen dalen inderdaad en mensen kunnen vaak niet met het geleende omgaan, begin er niet aan. Er werd nog een grapje over gemaakt in ‘t Mestreechs: d’n vrouw, d’nen oto en de de gereidsjap moos te noets oetliene, die kome altied verrineweerd trök.

  • Je kan toch ipv lenen gewoon even iemand uit de brand helpen niet uitlene maar je gaat even naar mensen toe om schilderijtje opte hangen of wat ook

   • Wat volgt er toch veel negatief commentaar op: gelukkig een enkele keer humoristisch……. In onze straat weten we hiervoor elkaar te kennen en hulp te bieden: als een mooie vorm van burenhulp: zeker in deze corona virus tijd!!

  • Je krijgt het kapot terug, of je krijgt je gereedschaps helemaal niet terug en moet er maanden om vragen. Of de gene die leent, leent het weer verder uit aan zijn kennissen…
   Gereedschap moet je nooit uitlenen…

 • Leuk initiatief, maar waarschijnlijk niet haalbaar bij de duurdere gereedschappen
  Wellicht wel voor een heggeschaar en een handzaag of een kruiwagen …..

  • Nou, een vrouw kan op zich zelf passen, het gereedschap niet! Dat zei mijn Pa altijd als ze iemand zijn auto wilde lenen.

 • Ik heb een gloednieuwe kettingzaag uitgeleend aan een buurman. De machine was nooit gebruikt en zat nog nieuw in de doos. De buurman zou zelf wel even de ketting er op leggen. Hij komt na een paar uur terug met de klacht dat de machine heel slecht zaagt en nu niets meer doet. Wat blijkt de motor is verbrand en de ketting is er verkeerd opgelegd, dus die kan nooit zagen. Kortom, ik leen geen gereedschap meer uit.

 • Ja wat kun je uitlenen ik zou alleen handgereed schap uitlenen maar geen elektrisch, punt het is kwetsbaar en in veel gevallen gevaarlijk omdat er geen ervaring in is hoe het in de hand te houden en de draairichting van je af te richten

 • Beste mensen,

  Wat zijn wij weer lekker negatief. Draai de zaak eens om. Op het moment dat u gereedschap nodig heeft en u het even van een ander kunt lenen bent u dan ook niet gelukkig. Maak goede afspraken met elkaar. Ook ik heb negatieve ervaringen met het uitlenen van gereedschap maar heb wel de instelling: Als ik iets leen van een ander moet ik er beter mee omgaan dan als het mijn eigendom is. Mijn vrouw leen ik niet uit want die heb jaren geleden al op Marktplaats gezet (Geintje). Mijn gereedschap wel als ik de indruk heb dat de persoon in kwestie ermee om kan gaan. Alleen soms is het probleem dat je er zelf weer om moet vragen om het terug te krijgen.

 • Opzich is dit een hele goede initiatief en mensen zullen dan ook elkaar kennen ..maar jammer dat meeste mensen hierover net positief denken …
  Mvg Z Keskin

 • Ik heb wel vertrouwen in dit project, dus kan een knipschaar uitlenen aan een telescoopgiek . Lekker handig om takken van hoge struiken mee te verwijderen.

 • Electrische gereedschap vind ik ook niet om uit te lenen. Maar als ik iemand even kan helpen met gewoon gereedschap….of steekwapen…..geen probleem ook

 • Lenen is mooi maar hoe krijg je het terug en kan iedereen wel juist omgaan met het gereedschap?????????????

  Men kan het me altijd vragen en in overleg is best wel het een en ander mogelijk, maar het zo maar uitlenen heb ik best wel moeite.

 • Iedere klusser heeft zijn eigen basis gereedschap. Voor gereedschap wat ik weinig nodig heb ga ik o.a. naar een bouwmarkt.

 • Uitlenen? Nooit meer.
  Maar onlangs heb ik toch gereageerd op een leenverzoek. Ik heb mijn slagmoersleutel en compressor in de auto geladen, ben naar de ‘hulpbehoevende’ toe gereden en heb de krukasbout van zijn auto losgedraaid waarna hij weer verder kon met zijn klus. Ik vroeg er niets voor maar ben wel beloond.
  Zo, kan het ook en je hoeft niets uit te lenen.

 • Op zich is dit een prima gedachte. Het kan voor veel meer dingen gelden. Er moeten wel harde en duidelijke voorwaarden gesteld worden aan de uitleen.

 • mee eens. Ik herinner me ooit een boormachine te hebben uitgeleend, waarmee men houtboortjes is gaan gebruiken om in een stenen muur te boren…..

 • Anita
  Het is een goed initiatief, maar niet iedereen behandelt de gereedschappen goed.
  Ik heb zelf slechte ervaringen met het uitlenen.
  Maar succes.

 • Voor mensen die zelf niet veel gereedschap hebben is het een ideale oplossing maar voor degene die wel veel hebben is het niet slim. Je schrijft flink af op machines door slijtage aan koolborstels, zaagblad enz enz. Dan kun je voor een ander wel blijven investeren.

 • Ik weet ook nog wat anders daar kun je ook gereedschap lenen. En dat heet huurmaat, je betaald borg en een huurbedrag.
  Stuk terug brengen, dat kost je dan alleen je borg

 • Een goed initiatief en jammer om te zien dat er alleen maar in problemen gedacht wordt en niet in oplossingen. Je zou ‘n kleine bijdrage kunnen vragen bij uitleen, daarvan een pot maken zodat, als er iets kapot gaat, ‘t uit die pot gerepareerd kan worden. Dit als voorbeeld, er is vast meer te bedenken.

 • Ik reageer toch even.
  In mijn reactie heb ik het niet over uitlenen, maar helpen. Ik heb hier ook wel eens bedrijven aan het werk, die graag gebruik maken van mijn werkplaats. Daar ben ik uiteraard zelf bij.

 • Ik heb vele sleutels van gedore, ook grote maten tot ongeveer mt 70 . Als iemand die wil lenen.. die kunnen niet snel kapot.
  Overig tuingereedschap leen ik niet snel uit.

 • Ik leen gereedschappen niet uit, maar ben altijd bereid om te komen helpen met mijn gereedschap! En dat alles voor een kop koffie.
  Als ik tijd heb en het aankan is dat altijd een optie.

 • Ik heb behoorlijk wat gereedschap. Uitlenen doe ik graag, maar ik vraag wel een vergoeding voor slijtage en gebruik.

 • Ben altijd berijd om een buur te helpen, met klussen als hij of zij niet het juiste gereedschap of niet de kennis heeft.
  Verder kun je mij terecht voor reparatie van elektrische of verbrandingsmotor gedreven gereedschappen. B.R.S of wel
  Bos.Repair Service.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited