Algemeen

Hoe zien jouw dagen er thuis uit? Inspireer buren met jouw tips!

Geschreven door Eva

Gisteren kondigde het kabinet aan dat de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan verlengd zijn t/m 19 mei, met enkele uitzonderingen. We moeten allemaal zoveel mogelijk thuisblijven, wat vraagt om positief denken, creativiteit en soms ook doorzettingsvermogen.

Dat is niet altijd makkelijk, maar we hebben al ontzettend veel mooie voorbeelden voorbij zien komen van manieren waarop dit kan. Hoe doe jij dit? En heb je nog tips voor anderen? 

Heb je bijvoorbeeld een nieuw spel bedacht om te spelen? Een creatieve manier om een thuiswerkdag in te richten? Houd je je vast aan een nieuw ochtend- of avondritueel? Heb je nieuwe recepten ontdekt die het koken leuker maken? Ken je een goede app om thuis te sporten of van de culturele sector te genieten? Of heb je een creatieve manier gevonden om in contact te blijven met je vrienden of familie? 

Inspireer je buren met jouw #thuisblijftips via een Nextdoor-berichtje, alle tips zijn welkom!

We hopen dat je jouw buren op nieuwe ideeën voor het thuisblijven kan brengen en dat je ook zelf geïnspireerd wordt. Maak er een mooie tijd van thuis en we wensen iedereen lichamelijke en geestelijke gezond toe. Zorg goed voor jezelf en elkaar! ?

2 Reacties

 • Heel leuk initiatief o.a. die spelletjes. Wij hebben onze tafeltennis tafels en netje e.d al beschikbaar gesteld.

 • Onwijs leuk dat jullie zo meedenken en je spullen ter beschikking stellen.
  Zelf werkt mijn man genoodzaakt buitenshuis en ben ik rolstoel en bed afhankelijk…. Geen enkel probleem hoor, maar wat nu wel extra prettig ie dat andere mensen eens vragen of ze iets voor ons kunnen betekenen…. Zelf stuur ik met mijn man ongeveer 10 kaarten per week weg, soms met een kleine attentie zoals een reepje chocolade
  .. Veel brengt hij zelf bij bejaarden in hun brievenbus, en weer anderen krijgen het met de post… Heel even laten merken dat er aan ze gedacht wordt, is vaak voor de ontvanger meer dan we durven wensen. Laten we vooral ook eens gewoon omkijken naar mensen die geen hulp durven te vragen, maar die er wel extra blij van kunnen worden.. Iedereen kent er wel een paar in eigen leefomgeving of kennissenkring.
  nogmaals, niet iedereen durft uit zichzelf die hulp te vragen, en zal zeggen dat het oké met ze gaat…. Ondertussen voelen ze zich eenzaam of hebben ze problemen om bv boodschappen binnen te halen…. Laten we zoveel mogelijk even een kaartje/berichtje /of boodschapje uit je kast bij de mensen bij de deur neerzetten…. Blijf letten op de corona maatregel :geen lichamelijke contacten.
  Blijf ook letten op wat je hoort waar die mensen moeite mee hebben…..
  Corona heeft ons samen vwrbonden…. Wees lief voor je buren en zwakkere in de maatschappij.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited