Algemeen

Vier Pasen met je buren en zoek de eieren

Geschreven door Eva

Hoe vier jij ieder jaar Pasen? Met familie? Ga je er altijd op uit of misschien wel een weekendje weg? Dit jaar zullen de meesten van ons het thuis vieren. Het niet kunnen zien van vrienden en familie tijdens deze speciale dagen kan moeilijk zijn. Daarom hebben we een aantal manieren bedacht om jouw buurt tijdens de Paasdagen op te fleuren en er samen met je gezin of buren bijzondere dagen van te maken. 

1. Fleur je buurt op met een opfleurplaat

Help jij mee om jouw straat of buurt op te fleuren met Pasen? Print de opfleurplaat uit, kleur ‘m in en plak ‘m voor het raam of hang de opfleurplaat in de boom. Zelfs voor volwassenen kan kleuren heel rustgevend werken ☺️. En voor wie dat echt niet wil, maar wel gezelligheid in het straatbeeld wil aanbrengen, hebben we ook een oplossing bedacht: de ingekleurde plaat. 

Geen printer thuis? Vraag je buren of zij een printje voor je kunnen maken.

2. Ga op zoek naar ? in jouw buurt

Op iedere opfleurplaat vind je een Paasei. Kom je nou zo’n mooie opfleurplaat tegen in jouw buurt als je een frisse neus gaat halen, maak er dan een foto van. Deel de foto op Nextdoor of social media met de #opfleurplaat, dan maken wij er een mooie paasverzameling van. 

Je kunt er ook een leuk spel met de buurt van maken! Maak een Paasgroep aan op Nextdoor waar iedere buur die dat wil zich bij aan kan sluiten. Binnen die groep kun je elkaar berichten sturen over de zoektocht naar de Paaseieren. Heb je een ei gevonden in de buurt, deel dan een foto in de groep van het gevonden Paasei en kijk wie de meeste eieren heeft gevonden. Houd wel de locatie geheim van het gevonden ei, hè? ? 

3. Laat de buurt meegenieten van jouw Paastafel

Is jouw keuken gevuld met Paaseitjes, Paasbrood, en nog veel meer lekkers? Of ben je al bezig met de voorbereidingen om zelf iets te maken? Helaas is niet iedereen hiertoe in staat en heeft niet iedereen iemand om thuis Pasen mee te vieren? In deze coronatijd hebben we elkaar hard nodig en gelukkig bieden heel veel mensen hulp aan. Alleen niet iedereen vraagt om hulp, die drempel is toch vaak hoger. Daarom stellen we voor: verras een buur met je hulp. Een paar ideetjes: 

 1. Doe lekkere paaseitjes of baksels in een tasje, schrijf een briefje en hang het aan de deurklink van een buur. 
 2. Hang de opfleurplaat niet alleen voor het raam, maar doe er ook één door de brievenbus van een buur die alleen is, ziek is of hard moet werken tijdens de Paasdagen.  
 3. Kook voor de buurt, net als Anna uit Den Haag. Lees haar hartverwarmende verhaal hier!
 4. Wens je buren mooie Paasdagen via Nextdoor en laat de buurt weten of je nog leuke paasspelletjes hebt, puzzels of boeken die buren kunnen lenen.

We wensen jullie allemaal hele mooie Paasdagen thuis en met de buurt. Zorg goed voor elkaar en succes met het zoeken van de Paaseieren!

20 Reacties

 • Hallo,

  Mijn naam is Barbera Nijenhuis.
  Ik woon aan de Planciusstraat.

  Persoonlijk ben ik erg betrokken bij dak/thuislozen
  en hierom wil ik ook wat bijdragen.

  Ik ben zelf niet vermogend, maar ik ben van plan om (chocolade) eitjes
  in te slaan en deze mooi te verpakken en langs daklozen te brengen.
  Ik weet dat het niet veel is, maar het is Iets.

  Verder wil ik nog een punt aankaarten: Koop de Zinkrant.
  Deze mensen Werken, maar hebben geen eigen huis.
  Iedere euro telt voor hen!

  Ik wens jullie een fijn Paasweekend!

  De Zinkrant is bovendien een erg interessant blad.

  Ik wens

 • Het is raar maar het kan niet met je familie maar wel met je buren??dat kan toch niet al zou dat prachtig zijn.ik ben de eerste die iets wil doen..maar toch hoop ik dit dan maar volgendjaar zeker te doen.
  Betty

 • Heel leuk initiatief!! <3

  Zelf bied ik ook een gratis krijtstift sjabloon met allemaal verschillende paasgerelateerde ontwerpen. Misschien kunnen we ze samenvoegen? Hoe vrolijker hoe beter, zeker nu!

 • Ontzettend leuk. Morgen maak ik een paasei voor op het raam. Op deze manier kan er toch een paaswandeling gemaakt worden met ouders en kinderen en paaseieren gezocht worden.

  • Deze “paashaas” gaat vanavond de paaseieren op de ramen hangen, hoop dat er veel kindjes ze kunnen vinden, hihi..

 • Ik zou heel graag aan een activiteit mee willen doen maar aangezien ik door mijn handicap meestal plat lig gaat dat natuurlijk moeilijk. Natuurlijk hoop ik wel dat anderen iets met de leuke paassuggesties gaan doen.????
  Ik probeer, regelmatig, iets voor een goed doel te haken zoals voor couveusekindjes, dementen, kindertehuizen, met Kerst voor kerstbomen in het kinderziekenhuis en wat nog meer als ik er op gewezen wordt en het me aan spreekt. Misschien dat er ook voor de pasen nog iets snels iets te haken is? Eierwarmers heb ik al gehaakt????

 • Wat een mooi initiatief. Mag ik hem gebruiken voor mijn werk.
  De Provenier huis voor ouder wordende mensen met een Verstandelijke beperking.

 • Voor veel jonge kinderen is het verplicht thuisblijven ingewikkeld. Sinds kort maak ik met mijn stansapparaat figuurtjes rond een thema voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar tot 8 jaar. Het eerste thema was de boerderij, met veel dieren en een trekker. Het volgende wordt lente. Nou heeft lang niet iedereen zo’n apparaat, maar er zijn vast mensen die goed kunnen tekenen. Op Pinterest staan talloze printbare vellen met allerlei leuke ideeën, zowel voor creatief knutselen als vellen over het leren kennen van kleuren, rekenen, schrijven (inclusief de basisbeginselen), tellen, noem maar op, alles op een speelse manier. Zelf printen door ouders kan ook, natuurlijk. Veel van de ideeën zijn ontwikkeld door leerkrachten, dus educatief verantwoord. Ook staan er, bijvoorbeeld, recepten voor het maken van (heel zout) brooddeeg, leuk om te kleien, bakken en dan verven. Weer eens wat anders dan de schoolopgaven. Er valt van alles te bedenken, zoals van een eitje via rups tot vlinder. De seizoenen in een boom. Wees creatief en help ouders die ineens tot leraar zijn gebombardeerd. Hang je producten, eventueel met uitleg, in een zakje aan de deur.

 • We live on 1 first floor in vasco da Gamalaan. Those posters might be a little small so I’ve drawn a big Easter egg in the window. The little ones might need some help finding it.

  Hope you all have a wonderful weekend.

 • Wij hebben naast een beer nu ook een haan met kuikentjes en een lammetje voor het raam staan. De kleinkinderen komen dit jaar niet langs, misschien leuk als alternatief voor de beren die de kinderen in de buurt nu wel weten te staan. Wie doet mee?
  Fijne paasdagen allemaal
  Erica en Erwin

  • Zou wel willen maar mag de deur niet uit met het vermoeden dat ik de ziekte heb .heb wel heb paaseitje.

   • Gauw beter worden en héél veel sterkte! Als je mij je adres stuurt, “bak” ik een kaartje voor je.

 • Wij hadden ingekleurde eieren op het raam hangen. Maar dat is op de 2e verdieping. Enig idee of er ergens reacties te lezen zijn? Mijn dochter is nieuwsgierig… heeft driftig zitten kleuren… ? Bij voorbaat dank!

 • Wij hebben voor de buur kinderen paaseitjes verstopt in de voortuin, prachtig zo als ze zoeken. Later in de middag voor de buren glaasjes wijn/bier verstopt was gezellig op gepaste afstand genuttigd.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited