Verhalen van leden

Haagse thuiskok Anna kookt voor haar buurt

Geschreven door Eva

Thuiskok Anna uit Den Haag heeft een passie voor koken. Ze maakt heerlijke maaltijden thuis klaar, waar ook haar buren van mee kunnen genieten. Onder de naam Anna100 laat ze via Thuisgekookt.nl en Nextdoor aan haar buurtgenoten weten wat ze klaarmaakt.

“Koken zit in mijn genen, vroeger kookte ik al met mijn vader en moeder. En waarom zou ik het lekkere eten dat ik kook alleen voor mezelf houden? Ik deel het veel liever met anderen. Daarom bied ik mijn maaltijden aan via Thuisgekookt. Zo kan de hele buurt meegenieten van mijn gerechten.”, vertelt Anna.

Koken tijdens de Coronacrisis

Thuiskok Anna

“Om nog meer van mijn buurtgenoten te laten weten dat ze bij mij terecht kunnen voor vers gekookt eten laat ik ook via Nextdoor zien wat ik aanbied. Vanavond is dat bijvoorbeeld roti met kipfilet en aardappelen. Ik hoef er niks aan te verdienen. Juist tijdens deze Coronacrisis wil ik zo veel mogelijk mensen die het moeilijk hebben blij maken met mijn eten. Ik weet dat er veel, vooral oudere, mensen zijn die de deur niet uit kunnen. Deze mensen kom ik met heel veel plezier een maaltijd brengen!”

3 tips voor thuiskoks

Een prachtig en hartverwarmend initiatief vinden wij! Ben jij ook gek op koken en wil je jouw buurt mee laten smullen van jouw kookkusten, dan heeft Anna nog 3 tips voor thuiskoks:

1. Hygiëne gaat voor alles. Dat zit er bij mij altijd al ingehamerd, alles moet gewassen worden. Maar op dit moment is het nog extra belangrijk!

2. Kook met liefde. Liefde gaat in mijn geval echt door de maag. En ik geloof dat mensen het gevoel van de kok terugproeven in een maaltijd. Ik word dan ook altijd helemaal blij van de bedankjes die ik krijg via de site!

3. Blijf uitproberen. Alleen als je jezelf uitdaagt kan je vooruit gaan. Ik probeer dus één keer in de zoveel tijd iets nieuws te maken!

2 Reacties

  • Hoe kan ik met Anna in kontakt komen? IK zou graag het eten van haar willen proberen natuurlijk tegen vergoeding.Ik vind het een geweldig idee,dat ze zoiets doet.Kan op het moment jammer genoeg niet zelf koken,door een gebroken rugwervel met veel pijn,mijn partner kan jammer genoeg niet koken.

    • Beste Marie, dat kan via http://www.thuisgekookt.nl. Anna kookt in Waldeck (Den Haag). Als dat niet in uw buurt is, kunt u op de kaart op de website kijken welke thuiskok in uw omgeving een heerlijke maaltijd aanbiedt! Ik hoop dat het lukt en heel veel sterkte met uw rug. Paasgroet van het Nextdoor-team!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited