Algemeen

4 Manieren om ondernemers in jouw buurt te steunen

Geschreven door Eva

We staan er niet iedere dag bij stil, maar lokale ondernemingen hebben vaak een grote en positieve invloed op ons dagelijks leven. Nu onder andere cafés, restaurants, kappers, fysiotherapeuten, theaters, musea, schoonheidsspecialisten en sportscholen hun deuren tijdelijk hebben moeten sluiten realiseren we hoe fijn het is om deze ondernemingen in de buurt te hebben.

Het zijn moeilijke tijden voor deze lokale ondernemers en juist daarom is steun vanuit de buurt ontzettend belangrijk nu. Wil en kun jij ondernemers helpen door deze moeilijke tijd? We hebben een aantal manieren op rij gezet waarop je dit kunt doen. 

1. Koop een tegoedbon of rittenkaart 

Help jouw favoriete horecazaak of sportschool door een tegoedbon of rittenkaart te kopen. Op die manier komt er wel geld binnen om bijvoorbeeld de huur te betalen en heb jij iets leuks om naar uit te kijken als straks de deuren weer open gaan.

2. Bestel een afhaalmaaltijd of -koffie 

Nadat het kabinet aankondigde dat horecazaken de deuren moeten sluiten volgenden al snel de eerste creatieve oplossingen. Van take away koffie in de deuropening, tot afhaalmenu’s, tot heerlijke baksels die in een tasje aan de deur worden gehangen vanuit de bakfiets. Heb jij al gekeken of jouw favoriete zaak hier iets op heeft bedacht?  


Ben jij horecaondernemer en heb je nog geen bedrijfsprofiel? 

Stap 1. Maak hier een profiel aan om met je buurt in contact te blijven

Stap 2. Geef aan of:
a. Buren een maaltijd of koffie kunnen afhalen
b. Je buren een maaltijd kan komen brengen


Stap 3. Zorg dat je 3 aanbevelingen in jouw buurt krijgt, zodat je profiel zichtbaar wordt op Nextdoor.


3. Bestel online bij jouw lokale onderneming

De bezorgdiensten hebben het ontzettend druk, omdat veel mensen kleding, hulpmiddelen, verjaardagcadeautjes of spullen voor in huis online kopen nu we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Maar waar doe jij je online inkopen? Het is misschien makkelijk om naar de grotere webshops te gaan, maar veel lokale ondernemingen bieden ook online mogelijkheden en hebben jouw aankoop hard nodig om het hoofd boven water te houden. 

4. Geef een klein beetje meer fooi 

Er komt weer een dag dat de deuren van de kleine ondernemers open gaan en dat jij weer onder de mensen bent en kan genieten van een heerlijk kopje koffie, lunch of dinnertje. Een extra fooitje bij het afrekenen kan al een waardevol gebaar zijn om de lokale ondernemer te ondersteunen! 

Heb jij nog een mooi idee waarop we met elkaar de lokale ondernemer kunnen steunen?

Laat jouw idee dan achter op Nextdoor, zodat al je buren dit kunnen zien en we er samen voor de lokale ondernemer zijn. Bedankt!

9 Reacties

 • Koop bij Chillings bij de buren een strippenkaart voor maar 20€ en je krijgt er 10 warme/koude drankjes voor terug. Dankjewel. Gevestigd in sporthal Emerald Delfgauw.

  • Bij cafe biljart de driesprong koninginnelaan 28 Nijmegen kan je een cadeaukaart kopen ter waarde van 40 euro je krijgt er ter waarde van 50 euro voor terug.
   Op de site van schrobbeler kan je voor 15 euro 8 shotjes kopen om die bij dit of een ander cafe te gebruiken

 • Stichting Ondernemersklankbord is een stichting die speciaal voor kleine ondernemingen en ondernemers is om deze te helpen in goede en slechte tijden. Deze stichting wordt gefinancierd door het Ministerie Economische zaken en diverse andere sponsoren (waaronder bankinstellingen).
  Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 200. voor een begeleidingsperiode van 6 maanden.
  De adviseurs van deze (landelijk werkende) stichting zijn allen oud ondernemers die vrijwillig hun kennis en kunde ter beschikking stellen.
  Het secretariaat van stichting OKB is gevestigd in Den Haag.
  Ondernemers doe uw voordeel.

  • Als ex chef-kok thuis koken voor gasten kan altijd en het geeft een leuk inkijkje in de keuken bij u thuis.

 • In amsterdam oost kun je onder het motto “steun de lokale helden” een Box kopen voor 30-40 euro en daar zit dan van alles in. Veelal etenswaren van de lokale winkeliers. Misschien een leuk idee om over te nemen?

 • misschien een online veiling (bijv. FB) 1x per week ? of hier?
  items uit collectie in winkel of maaltijdbox

 • Jammer genoeg zien in omgeving Gulpen weinig initiatieven van restaurants om een maaltijd af te halen.

 • Laat lokale ondernemers zich dan ook richten op 1 persoons huishoudens. Ik heb al een paar keer gehad dat ze zich richten op een 2 persoons menu.. nu ben ik een grote eter maar zo’n menu is toch echt teveel

 • Als je in een buurt woont mert veel alleenstaanden, kan je misschien samen wat bestellen,…

  Ze bezorgen het vaak toch vlakbij de deur,.. dus kan je als het geleverd wordt, het er samen (achter elkaar) uit pakken.

  En wie weet levert het een beetje minder eenzaamheid op…

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Theme is edited