Algemeen

Hoe zien jouw dagen er thuis uit? #THUISTIPS van buren

Geschreven door Eva de Vaan

Door de maatregelen rondom het coronavirus brengen de meesten van ons meer tijd thuis door. Wij ook! Als je met iemand samenwoont kan dit een waardevolle tijd zijn, er is meer tijd voor elkaar. Tegelijkertijd brengt het uitdagingen met zich mee en vraagt het om creativiteit, flexibiliteit en een nieuw ritme. Sportclubs zijn gesloten, musea zijn dicht, je hebt minder tot geen sociale ontmoetingen en sommigen moeten werk of onderwijs opeens vanuit huis organiseren. 

Hoe ga jij hiermee om en hoe blijf je goed voor jezelf en je omgeving zorgen? 

Zoek een groep op Nextdoor

Op Nextdoor maak je eenvoudig een groep aan om met jouw buurt over een bepaald onderwerp te praten. Buren die je kent kun je uitnodigen om zich aan te sluiten bij de groep, maar ook onbekende buren voor wie het onderwerp relevant is kunnen zich aansluiten. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar tips van ouders over het organiseren van onderwijs vanuit huis, dan kun je een groep aanmaken of je aansluiten bij een groep waar ouders samenkomen. Misschien heeft de buurman van acht deuren verder die je nog niet kent wel een inspirerende tip?

#THUISTIPS van je buren op je tijdlijn

Iedereen doet dingen op zijn eigen manier thuis en zeker nu we veel in huis zijn kan het handig en leuk zijn om eens te horen hoe je buren dingen doen. Vraag daarom op Nextdoor eens naar tips van jouw buren. We hebben vast een paar voorbeeldberichtjes klaargezet hieronder. Als je #THUISTIPS in je bericht gebruikt, verzamelen wij de leukste tips in dit blog om met alle buren in Nederland te delen. Het is natuurlijk helemaal leuk als je er een foto bij plaatst die laat zien hoe jullie dingen thuis aanpakken.

We hopen dat de tips van je buren ervoor zorgen dat je een nieuw ritme vindt in deze uitzonderlijke tijden, plezier hebt thuis en lichamelijk en geestelijk gezond blijft. Zorg goed voor jezelf en elkaar.

Iedereen die helaas niet toe kan komen aan spelletjes of sporten vanwege ziekte; heel veel sterkte en beterschap.  En al die mensen die heel hard buitenshuis werken; zet ‘m op! 💚

Wil jij weten wat je voor een ander kunt doen tijdens deze corona-pandemie? Ga dan naar https://go.nextdoor.com/coronahulp. Hier zie je hoe je online en offline klaar kunt staan voor je buren. 

2 Reacties

 • Heel leuk initiatief o.a. die spelletjes. Wij hebben onze tafeltennis tafels en netje e.d al beschikbaar gesteld.

 • Onwijs leuk dat jullie zo meedenken en je spullen ter beschikking stellen.
  Zelf werkt mijn man genoodzaakt buitenshuis en ben ik rolstoel en bed afhankelijk…. Geen enkel probleem hoor, maar wat nu wel extra prettig ie dat andere mensen eens vragen of ze iets voor ons kunnen betekenen…. Zelf stuur ik met mijn man ongeveer 10 kaarten per week weg, soms met een kleine attentie zoals een reepje chocolade
  .. Veel brengt hij zelf bij bejaarden in hun brievenbus, en weer anderen krijgen het met de post… Heel even laten merken dat er aan ze gedacht wordt, is vaak voor de ontvanger meer dan we durven wensen. Laten we vooral ook eens gewoon omkijken naar mensen die geen hulp durven te vragen, maar die er wel extra blij van kunnen worden.. Iedereen kent er wel een paar in eigen leefomgeving of kennissenkring.
  nogmaals, niet iedereen durft uit zichzelf die hulp te vragen, en zal zeggen dat het oké met ze gaat…. Ondertussen voelen ze zich eenzaam of hebben ze problemen om bv boodschappen binnen te halen…. Laten we zoveel mogelijk even een kaartje/berichtje /of boodschapje uit je kast bij de mensen bij de deur neerzetten…. Blijf letten op de corona maatregel :geen lichamelijke contacten.
  Blijf ook letten op wat je hoort waar die mensen moeite mee hebben…..
  Corona heeft ons samen vwrbonden…. Wees lief voor je buren en zwakkere in de maatschappij.

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden